Κουτσούμπας: Όσοι λένε ότι έχουμε χούντα δεν έζησαν δικτατορία

“Λογικά τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουμε εκλογές”, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, εκφράζοντας την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως εκείνο που θα πρέπει να απασχολήσει τον λαό είναι ότι “ακόμα και αν μείνει στο παρελθόν η λέξη μνημόνιο, θα εξακολουθούν να υπάρχουν όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν” και “βεβαίως θα υπάρχουν τα μνημόνια διαρκείας, επιτήρηση μόνιμη, νέα μέτρα, προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών”.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι το ΚΚΕ ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι λόγω “εμμονής”, αλλά διότι “τη ΝΔ, την κυβέρνηση, την έχουμε γνωρίσει, την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουμε γνωρίσει και πρόκειται να τη γνωρίσουμε, και βεβαίως το θέμα είναι να μην τη γνωρίσουμε άσχημα, με άσχημες επιπτώσεις για τον λαό μας”.

Ο κ. Κουτσούμπας απέρριψε τα λεγόμενα περί “χούντας σήμερα”, καθώς αυτοί που το λένε “δεν πρέπει να έζησαν τη δικτατορία”, ενώ ερωτηθείς αν το ΚΚΕ αναγνωρίζει και σέβεται το σημερινό πολίτευμα, απάντησε: “Το αναγνωρίζεις ή όχι, συμφωνείς ή δε συμφωνείς δε σημαίνει τίποτα εφόσον υπάρχει. Το θέμα είναι πώς παλεύεις, για το τι κάνεις. Θέλεις να μείνει έτσι όπως είναι, θέλεις να κάνεις μικρές τροποποιήσεις δήθεν για να το διορθώσεις ή θα πας για να το ανατρέψεις συνολικά; Εμείς είμαστε με την τελευταία εκδοχή”.

Ερωτηθείς για το ότι το ΚΚΕ “φαίνεται στάσιμο”, ο κ. Κουτσούμπας αντέτεινε ότι έχει σημασία το ποιοτικό στοιχείο, που συνίσταται στο γεγονός ότι ένας κόσμος, αν και δεν έχει καταλήξει στη συμπαράταξη με το ΚΚΕ, εντούτοις εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο κόμμα, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στην δύναμή τους να αλλάξουν τα πράγματα και αυτό πρέπει να σκεφθούν και στις επόμενες εκλογές.

“Σήμερα δεν κρίνεται ποια κυβέρνηση με ποιον πυρήνα, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ κλπ, θα είναι σε επόμενη κυβέρνηση, αυτό που κρίνεται είναι αν θα μπορέσει ο ίδιος ο λαός, το εργατικό-λαϊκό κίνημα να γίνει πραγματικά αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, για να μπορέσει να έχει την εξουσία αύριο ο λαός, η εργατική τάξη, όχι το ΚΚΕ γενικά. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς ισχυρό ΚΚΕ”, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν στόχος του ΚΚΕ είναι να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: “Όχι. Αξιωματική αντιπολίτευση και εξουσία να γίνει η εργατική τάξη, ο λαός”.