Πλεύρης: Είμαι περήφανος για όλες τις ερωτήσεις που έχω κάνει

"Λασπολόγους" χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης το ΣΥΡΙΖΑ, τον εκπρόσωπο Τύπου του, Πάνο Σκουρλέτη, και την εφημερίδα "Αυγή", για σημερινό δημοσίευμά της που άφηνε βαρύτατους υπαινιγμούς κατά του βουλευτή, με αφορμή την έρευνα για τις off-shore του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Με δεδομένες τις πληροφορίες από την έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι η εταιρεία Kestrel (αντιπρόσωπος γαλλικών και καναδικών εταιρειών οπλικών συστημάτων και ελικοπτέρων) είχε στείλει εμβάσματα σε off shore εταιρεία του Γ. Καρατζαφέρη, ύψους 1.650.000 ευρώ, η εφημερίδα υπενθυμίζει πως οι νυν βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης είχαν συνυπογράψει μαζί με τον Γ. Καρατζαφέρη δεκάδες ερωτήσεις που αφορούσαν στα εξοπλιστικά προγράμματα. Στο πλαίσιο αυτό, η εφημερίδα υπενθυμίζει πως μία ερώτηση των τότε βουλευτών του ΛΑΟΣ ασκούσε κριτική στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου για τα ελικόπτερα Super Puma, ενώ μία άλλη ερώτηση έψεγε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις υλοποίησης συμβάσεων που αφορούσαν στα γαλλικά μαχητικά Mirage 2000. "Σε λιγότερες ερωτήσεις, δεν λείπει και η υπογραφή του κου Βορίδη" αναφέρεται στο δημοσίευμα.

"Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ελεγχθεί το πόθεν έσχες μου. Θα έπρεπε κάποιος απ' τους συναδέλφους, να πει στον κο Σκουρλέτη ότι τα πόθεν έσχες ελέγχονται κάθε χρόνο", απάντησε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο Θάνος Πλεύρης.

"Ποια είναι όμως η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ; Αναφέρονται στην ερώτηση, αλλά δεν λένε ποια είναι η ερώτηση. Εμείς εγκαλούσαμε την τότε κυβέρνηση, γιατί έβαζε κάποιους όρους στη σύμβαση που ήταν εις βάρος του Δημοσίου για τα Super Puma (για τα ελικόπτερα που ελέγχεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ) και σεις μας ελέγχετε ότι ρωτήσαμε! Και η απάντηση του υπουργού τότε, ήταν πως αποδέχεται πολλά απ' όσα λέγαμε! Η λάσπη όμως του κου Σκουρλέτη, ήταν "να πούμε κάτι, να μείνει κάτι". Είμαι υπερήφανος για όλες τις ερωτήσεις που έχω κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.