Βουλευτής ΝΔ: Επιτέλους, να πάει κάποιος σπίτι του!

Ονομαστική ψηφοφορία για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τη ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα να κάνει λόγο για “πανικό” της κυβέρνησης.

Ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί όμως και για την τροπολογία που αφορά στα "κόκκινα" δάνεια, μετά από αίτημα βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Βλάχου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, να ζητήσει συγγνώμη από τους βουλευτές και να εξηγήσει το λάθος που έγινε, ενώ ζήτησε και παραιτήσεις, με τη χαρακτηριστική φράση “επιτέλους, να πάει κάποιος σπίτι του”.

Από τη πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής δεν τάχθηκε κατά της εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση, όμως ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί την εξαίρεση του φόρου εισοδήματος και των άλλων οφειλών.

Ήδη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την τροπολογία, ενώ και η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε σκληρή κριτική στον Γκίκα Χαρδούβελη.