Κουτσούμπας: Εδώ θα είναι ΕΕ και ΔΝΤ, ποια τρόικα φεύγει;

Κάλεσμα στήριξης και υπερψήφισης του υποψηφίου δημάρχου Καισαριανής του ΚΚΕ Ηλία Σταμέλου και του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Καισαριανή, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 30ης Νοεμβρίου.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι απέναντι από τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ είναι ο συνδυασμός που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ "που ουσιαστικά στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων και της ΕΕ" και κάλεσε το λαό της πόλης να αξιοποιήσει την πείρα του από την στάση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικότερα, αλλά και από τα πρώτα δείγματα γραφής της σημερινής δημοτικής αρχής της Καισαριανής.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι και την επόμενη μέρα μετά το δήθεν τέλος των μνημονίων θα υπάρξουν νέα μέτρα σε βάρος του λαού, σχολιάζοντας: "Εκτός από τους μηχανισμούς της ΕΕ θα είναι εδώ και το ΔΝΤ, άρα ποια τρόικα φεύγει; Και η χώρα θα είναι σε διαρκή εποπτεία".

Υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα "πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και των μονοπωλίων" και από την στιγμή που δεν αμφισβητούν την συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, μπορούν να συμφωνήσουν όχι μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ακόμα και στα εθνικά θέματα.

"Το χαρτί της συνεννόησης που παίζεται τις τελευταίες μέρες, δεν είναι άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για να συντηρείται η πόλωση, η δικομματική αντιπαράθεση. Στόχο έχει να εγκλωβίσει και την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα στα δίχτυα της συνεννόησης, της κοινωνικής συναίνεσης, να δηλώσει ο λαός υποταγή στα συμφέροντα των μονοπωλίων", είπε, προσθέτοντας ότι παρά τις διαφορές σε επιμέρους ζητήματα, κυρίως σε επίπεδο συνθημάτων και διακηρύξεων, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ "το μόνο που υπόσχονται και οι δύο, είναι συνέχιση του ίδιου δρόμου, με κάποια ψίχουλα στην πιο ακραία φτώχεια, τα οποία θα εξανεμιστούν την ίδια στιγμή από τη συνολικότερη πολιτική και τα οποία θα τα πληρώσει πάλι ο λαός".