Πληθαίνουν οι φωνές για νέα πολιτική παράταξη

Την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού σκιαγραφεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά βλέπει ο υπουργός το άτομο που πρέπει, κατά τη γνώμη του, να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων του αστικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέπεμψε στη "δημιουργία νέου «Συναγερμού»", στα πλαίσια του κόμματος του Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου.

Η δημιουργία της τρικομματικής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ιστορικό σταθμό. Ζούμε την εποχή των συνθέσεων. Γι’αυτό και πρέπει να επιδιώκουμε συνθέσεις και συναινέσεις σε όλα τα επίπεδα. Και αυτοδυναμία να έχει ένα κόμμα πρέπει να επιδιώκει τις ευρύτερες συνθέσεις και τις συνεργασίες. Αυτό δείχνει και η εμπειρία των τελευταίων πέντε μηνών από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά μέχρι σήμερα. Εξάλλου στην εθνική προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει", τόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

"Θεωρώ ότι θα μπορούσε ο Αντώνης Σαμαράς να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και την συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων του αστικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, από τη στιγμή που η δημοσιονομική μας προσαρμογή θα είχε μπει σε έναν στέρεο δρόμο και θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία της ανάπτυξης", συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.

Στο περιθώριο της συνέντευξης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων: προβλέπεται κλείσιμο 55 στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, κατάργηση 19 κέντρων νεοσυλλέκτων, συγχώνευση και σύμπτυξη μονάδων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μεταβαίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.