Καμμένος: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών πρότεινε στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, που διερευνά την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, που κατέθεσε σήμερα για την υπόθεση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την κατάθεσή του, ο κ. Καμμένος μίλησε στον εισαγγελέα για “τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματιών τις οποίες κατέθεσε η συγκυβέρνηση και ευνόησε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους ευνόησαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με διαφημιστική καμπάνια”, καθώς και για “συγκεκριμένες πιέσεις που ασκήθηκαν από κρατικούς μηχανισμούς και ιδιαίτερα από το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων”, αναφέροντας ενδεικτικά δύο βουλευτές που παραμένουν στο κόμμα και δέχτηκαν μια επισταμένη έρευνα του ΣΔΟΕ και δύο ακόμα που αποχώρησαν από από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, “χωρίς πολιτική αιτία, με όχι απλώς επισταμένη έρευνα του ΣΔΟΕ, αλλά με φήμες ότι οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό.”

Κατέθεσε ακόμα για επιθέσεις και πιέσεις που δέχθηκε ο ίδιος για να υποχωρήσει, ενώ όταν ο εισαγγελέας τον ρώτησε αν έχει συγκεκριμένα στοιχεία για δωροδοκία, απάντησε: “Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη θα το είχαμε καταθέσει”.

“Πρότεινα όμως στον κ. Εισαγγελέα, να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Ποιοι έχουν εξυπηρετήσει δάνεια και με ποια εισοδήματα. Πιθανώς να βρεθούν ενδιαφέροντα στοιχεία. Θεωρώ όμως, ότι από τη μια πλευρά είναι η δωροδοκία και από την άλλη πλευρά είναι αυτά που κατατίθενται στη Βουλή και για τα οποία η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε, όπως παραδείγματος χάριν οι φωτογραφικές διατάξεις. Πεδίο λοιπόν δόξης λαμπρό, να προχωρήσουν τα ανοίγματα των συγκεκριμένων υποθέσεων. Νομίζω, έχουν να βρουν πολλά πράγματα”, κατέληξε ο κ. Καμμένος.