Πότε θα ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε μετά την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή συνολικά 70 κατηγορουμένων.

Τώρα τη σκυτάλη παίρνει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο καλείται να κρίνει την υπόθεση και να προχωρήσει στην έκδοση βουλεύματος το οποίο θα αποφαίνεται ποιοι τελικά θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Εκτιμάται ότι οι δικαστές θα χρειαστούν περίπου δυο μήνες για να μελετήσουν τα στοιχεία αλλά και την πρόταση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που "δείχνει" εδώλιο στο σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής και σε 52 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες. Αντίθετα ο εισαγγελικός λειτουργός έχει την άποψη ότι πρέπει να απαλλαγούν 15 κατηγορούμενοι σε βάρος των οποίων δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Το ερώτημα είναι πότε θα προσδιοριστεί η δίκη. Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι η εκδίκαση της υπόθεσης των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015.

Ωστόσο, δεν μπορούν ακόμη να πουν με βεβαιότητα σε ποια αίθουσα θα διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία αφού ο αριθμός των κατηγορουμένων, των συνηγόρων τους αλλά και των δημοσιογράφων που θα την παρακολουθήσουν είναι τόσο μεγάλος που είναι αδύνατον να φιλοξενηθεί σε μια απλή δικαστική αίθουσα.

Πάντως, φαίνεται πως παραμένει ισχυρό το σενάριο το δικαστήριο να συνεδριάζει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Κορυδαλλού ενώ παράλληλα εξετάζονται και άλλα ενδεχόμενα όπως αυτό η δίκη να γίνει σε ειδικό χώρο του Εφετείου, ακόμη και σε χώρο εκτός δικαστηρίων.