Βενιζέλος: Έχει σκυλιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ που δε θα γίνουν εκλογές

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “έχουν πραγματικά σκυλιάσει” λόγω του ότι η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο και ότι η ίδια η κυβέρνηση ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, αποτρέποντας τις πρόωρες εκλογές.

“Το αποτέλεσμα ήταν η αλαζονική εμφάνιση που είδαμε στη Βουλή, η απαίτηση η κυβέρνηση να εγκαταλείψει το έργο της και την αποστολή της, η χώρα να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την οριστική έξοδο από την κρίση και την αλλαγή σελίδας για τη μετά το μνημόνιο εποχή. Δεν θέλουν να φτάσουμε σε αυτή τη φάση. Έχουν πραγματικά σκυλιάσει γιατί αντιλαμβάνονται ότι εάν αυτό συντελεστεί και κυρίως αν αυτό αρχίσει να φαίνεται στην πραγματική οικονομία στην καθημερινή ζωή, στο χρήμα, καταλύεται η τεχνική βάση αντιπαράθεσης “μνημόνιο-αντιμνημόνιο”, η οποία έχει αλλοιώσει το πολιτικό σύστημα, τους συσχετισμούς, τις συμπεριφορές και έχει οδηγήσει σε ακραία σημεία, όχι δημαγωγίας και λαϊκισμού, αλλά συνωμοσιολογίας”, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για “πρόβλημα δημοκρατίας”, εξηγώντας: “Τι είναι προοδευτικό και τι είναι συντηρητικό; Δηλαδή, η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ, είναι “συντηρητική” και η κυβέρνηση στην οποία θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος ή η “αντιπροεδρική πλειοψηφία” στην οποία θα μετέχει η Χρυσή Αυγή είναι η “προοδευτική” λύση;”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει μια σταλινική μέθοδο προληπτικής συκοφάντησης. “Μιλάμε ότι αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε στη δεκαετία του ’60, ούτε στη δεκαετία του ‘50. Μπορεί κάποιος να έχει κατηγορηθεί εκ των υστέρων, επί τη βάσει κάποιων υποθέσεων, αλλά εκ των προτέρων τέτοιου είδους συκοφαντία δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε στις πιο σκληρές εποχές της ελληνικής πολιτικής ζωής, της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής ζωής. Ποτέ!”, τόνισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λοιδορεί τη Δικαιοσύνη.

“Δεν γίνεται αυτοί να θέλουν να εκβιάσουν συνειδήσεις και συμπεριφορές, διότι περί αυτού πρόκειται. Διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση και ορθώς την παράγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία έχει την εξής εικόνα: Ότι ο δημοσιογράφος που το έγραψε και ο εκδότης που το δημοσίευσε επικαλείται το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά λέει ότι οι πηγές του είναι σοβαρές κι ότι δεν μπορεί να μας τις πει. Και όλοι οι άλλοι παραπέμπουν στο δημοσίευμα αυτό, ο συντάκτης του οποίου δεν μπορεί να μας πει τις πηγές του γιατί καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο. Δηλαδή πρόκειται για απύθμενο θράσος το οποίο στρέφεται κατά της χώρας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Γιατί αυτό είναι πια και μια λοιδορία προς τη Δικαιοσύνη”, υπογράμμισε.