Τσούκαλης κατά Σκουρλέτη: Δήλωση-ντροπή, πλήρης εκχυδαΐσμός

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε εναντίον του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, με αφορμή τις καταγγελίες του περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει της προεδρικής εκλογής, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

“Θεωρώ τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Σκουρλέτη, ως δήλωση-ντροπή, που υποδαυλίζει ουσιαστικά το πολιτικό κλίμα, το προεκλογικό κλίμα. Θεωρώ ότι διαμορφώνονται συνθήκες απερίγραπτης κατάπτωσης. Πλήρης εκχυδαϊσμός, σε μία περίοδο κρίσης, όπου δυστυχώς δοκιμάζονται και τα τελευταία όρια όχι της πολιτικής αξιοπρέπειας, αλλά και της προσωπικής αξιοπρέπειας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης.

“Όσοι από εμάς έχουν κάποια προσέγγιση με τα γεγονότα των Ιουλιανών του '63-'64, ουσιαστικά αναγνωρίζουν αντίστοιχες συνθήκες -τηρουμένων των αναλογιών της περιόδου εκείνης- που οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση όχι μόνο του πολιτικού συστήματος, αλλά της ίδιας της κοινωνίας”, πρόσθεσε εξάλλου, ενώ σημείωσε πως τον στεναχωρεί το γεγονός ότι στην κατάσταση αυτή  συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, “ένα κόμμα, το οποίο μέχρι πρότινος, ως κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς, διακήρυσσε τον πολιτισμό, μια άλλη αισθητική, μια διαφορετική κουλτούρα και καλό θα ήταν να προβληματιστούμε ιδιαίτερα για την αιτιολογική βάση της συγκεκριμένης δήλωσης”.

“Η αιτιολογική βάση είναι ότι ο φόβος φυλάει τα έρμα... Και να πω ότι “ο φόβος φυλάει τα έρμα” είναι η αιτιολογική βάση όλων των αυθαίρετων ενεργειών και καθεστώτων ανά την υφήλιο. Με αυτή την αιτιολογική βάση, έχουμε εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις πριν από διαδηλώσεις, άλλου είδους τέτοιες προληπτικές παρεμβάσεις, μέχρις ότου φτάσουμε και στην εμπέδωση πλέον κάθε αυθαίρετης ενέργειας”, σημείωσε εξάλλου.

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως ο δημόσιος διάλογος θα εκτροχιάζεται όσο ανοίγει η δημοσκοπική ψαλίδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε:΅”Θέλω να είμαι δίκαιος. Ως βουλευτής που θέλει να σκέπτεται πολιτικά και με τα κριτήρια του δημοσίου συμφέροντος, σας λέω ότι με προσβάλλουν ή με προσέβαλαν εξίσου τα υπονοούμενα ή -αν θέλετε- οι διαρροές από το Μαξίμου ότι κάποιοι βουλευτές υπό το φόβο της μη επανεκλογής τους, θα οδηγηθούν στην ψήφο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι εξίσου προκλητικές, διότι και αυτή η αναφορά υπονοεί έναν έμμεσο χρηματισμό. Θέλω δηλαδή να πω ότι, δυστυχώς, δεν πρέπει να περιοριστούμε -και δεν ταιριάζει κάτι τέτοιο- στο ποιος έκανε την έναρξη όλης αυτής της διαδικασίας, ποιος ήρξατο χειρών αδίκων. Το θέμα είναι ότι και οι δύο μπορούν από μόνοι τους να λήξουν, μια και καλή, αυτή την αντιπαράθεση. Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι δεν θα συμβεί αυτό και θέλω να κλείσω λέγοντας ότι έχουμε βιώσει τις συνέπειες του σκληρού δικομματισμού, του σκληρού ροκ. Ωστόσο, αυτό το κλίμα της λάσπης στον ανεμιστήρα και της συλλήβδην ενοχοποίησης, της προληπτικής ενοχοποίησης απόψεων, δεν το θυμάμαι. Μπορεί να κάνω λάθος”.