Δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Ρουπακιώτη

Του Ανδρέα Παναγόπουλου

Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται πλέον η υπόθεση Ρουπακιώτη. Ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να απομακρύνει τον υπουργό άμεσα  μετά και τη σημερινή του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Παρά την παρέμβαση Κουβέλη και τις επικοινωνίες με το Μέγαρο Μαξίμου χθες , και σήμερα  ο υπουργός Δικαιοσύνης  έκανε νέες αιχμηρές δηλώσεις για το μνημόνιο. 

"Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε" δήλωσε.  Έκανε λόγο για πολιτική απόφασή του να υπογράψει τα μέτρα για να μη δημιουργήσει πρόβλημα και βγει η χώρα από το ευρώ. Ωστόσο πρόσθεσε "δεν νιώθω, όμως, και την ανάγκη να κρατώ ένα θυμιατό και να γυρίζω γύρω-γύρω από την τράπεζα" ενώ τόνισε ότι "θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να βελτιώσουμε τη σύμβαση".

Ανέφερε ακόμη: "Η κυβέρνηση και οι υπουργοί δεν έπεσαν αμαχητί. Έδωσαν σκληρή μάχη, αλλά τα μέτρα μας τα επέβαλαν. Γιατί ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε;".

Είπε ακόμη πως τον  πρότεινε ένα κόμμα που ο πρόεδρός του είναι φίλος μου και συμπλήρωσε: "Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να αναπτύξω τις θέσεις μου. Εγώ δεν δένομαι σε καμία καρέκλα".

Η στάση του κ. Ρουπακιώτη προκαλεί νέο πονοκέφαλο στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ τηλεφώνησε στο Μαξίμου και ζήτησε να απομακρυνθεί άμεσα ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά και τη νέα παρέμβασή του ενώ και στελέχη της ΔΗΜΑΡ τον κατηγορούσαν ανοικτά για συντεχνιακή λογική.