Στρατούλης: “Το μόνο που εγγυάται η κυβέρνηση είναι η φτώχεια”

Βολές για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

"Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που εξήγγειλαν σήμερα πανηγυρικά οι κκ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Βρούτσης, με τον τρόπο, το ύψος και τις αυστηρότατες προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα χορηγηθεί, καθώς και με τα πολύ χαμηλά επίπεδα δημοσίων πόρων που προβλέπεται να διατεθούν, θα αφορά ένα πολύ μικρό μέρος από τα 6,3 εκατομμύρια των συμπολιτών μας που, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και της Eurostat, είτε είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας είτε κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν κάτω από αυτά" αναφ΄δερει σε ανακοίνωσή του ο κ. Στρατούλης και συμπληρώνει:

"Το μόνο που θα εγγυάται η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο είναι η φτώχεια για όλους, αφού στην ουσία θέτει τους κατώτατους όρους διαβίωσης ως προϋπόθεση χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, επιδοτώντας την επί μακρόν διατήρησή τους".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αφού πρώτα φτωχοποίησε μέχρι τα όρια οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης τον λαό, έρχεται τώρα εκ των υστέρων να επουλώσει κάποιες ελάχιστες από τις αναρίθμητες πληγές που αφήνει πίσω της η ακραία φτώχεια.

"Πρέπει να φύγουν, με την ψήφο και τους αγώνες του λαού, το γρηγορότερο δυνατόν, προτού ολοκληρώσουν την ανθρωπιστική και κοινωνική καταστροφή που συντελείται σε βάρος του λαού και της χώρας μας", κατέληξε ο κ. Στρατούλης.