Συνάντηση Αλαμουντίν-Τασούλα το μεσημέρι

Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα αναμένεται να έχει σήμερα το μεσημέρι η η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, δικηγόρος, Αμάλ Αλαμουντίν. Η συνάντηση θα γίνει στις 12:00 στο γραφείο του κ. Τασούλα και παρόντες σε αυτήν θα βρίσκονται μεταξύ οι βρετανοί νομικοί Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ.

Αμφότεροι θα παρέχουν τις νομικές τους συμβουλές προς την ελληνική κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Η ελληνική πλευρά θέλει να διεκδικήσει πιο δυναμικά τα Μάρμαρα, ωστόσο εμφανίζεται διστακτική στο να κινηθεί δικαστικά. Το δικηγορικό γραφείο όπου εργάζεται η Αμάλ Αλαμουντίν έχει συντάξει έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών.

Μάλιστα, αύριο και οι τρεις νομικοί αναμένεται να συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για το θέμα αυτό. Εκτός από την παρουσία της Ελ Αλαμουντίν θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα η παρουσία του Τζέφρι Ρόμπερτσον.

Ο δικηγόρος θεωρείται ως ο κατεξοχήν κατάλληλος άνθρωπος για τη διεκδίκηση έργων πολιτιστικής κληρονομιάς παγκοσμίως. Μάλιστα, στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνεται η επιστροφή των αρχαιοτήτων των Αβοριγίνων της Τασμανίας στην Αυστραλία από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βρετανίας.

Η γνωστή δικηγόρος έφτασε χθες στις 7 μ.μ. στο Ελ. Βενιζέλος μαζί με την αποστολή της και αναχώρησε αμέσως, χωρίς να κάνει δηλώσεις, για το ξενοδοχείο της, συνοδεία οχήματος της ΕΛ.ΑΣ.