Παπακώστα: Συνταγματική πρόβλεψη η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Ως συνταγματική πρόβλεψη χαρακτήρισε την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, ενώ παράλληλα κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό.

"Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή, αποτελεί μια συνταγματική πρόβλεψη προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνητική ομαλότητα" ανέφερε η κα Παπακώστα.

"Η χώρα μας έφτασε εδώ που έφτασε ακριβώς επειδή είχε διολισθήσει σε λογικές και σε πρακτικές λαϊκισμού. Δεν επιστρέφουμε στον λαϊκισμό. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη μεμψιμοιρία, άλλη γκρίνια και μικροκομματικά παιχνίδια. Θέλει έργο, θέλει πράξεις. Η κυβέρνηση δρα - κι εσείς κάθεστε και κρίνετε, και απλώς επικρίνετε, χωρίς να προτείνετε και χωρίς να έχετε και σχέδιο" τόνισε η κα Παπακώστα, ενώ παράλληλα κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως καλύπτει ακόμα και τους "απατεώνες πλαστογράφους που κατέλαβαν στο Δημόσιο, θέσεις που δεν τους αξίζουν".

Για τα θέματα της αρμοδιότητάς της, η κ. Παπακώστα κατηγόρησε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ πως άλλαξε στάση απέναντι στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση: "Απορώ γιατί κάποιοι ψάχνουν ευκαιρίες να σαμποτάρουν αυτή τη μεταρρύθμιση, πυροδοτώντας αντιδράσεις με το φυτίλι του λαϊκισμού περί δήθεν λουκέτου στα ψυχιατρικά νοσοκομεία" σημείωσε χαρακτηριστικά.