Ο Παπανδρέου πονοκέφαλος για Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη

Πονοκέφαλο σε Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Και αυτό διότι μία εν θερμώ αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος θα θελήσει να απαντήσει στα χθεσινά υπονοούμενα που άφησε εναντίον του ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στην κυβερνητική σταθερότητα.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται ενοχλημένος με τα όσα είπε χθες ο κ. Βενιζέλος εναντίον του. Δεν αποκλείεται να μην παραστεί καν στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κάτι που θα τραυματίσει την εικόνα της συγκυβέρνησης, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μεγάλο ερωτηματικό προκαλεί η στάση που θα κρατήσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε περίπτωση που τελικά ο κ. Παπανδρέου απασφαλίσει. Δεν αποκλείεται να ευοδωθεί ακόμη και το σενάριο της διαγραφής αν και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός ελέγχει μία ομάδα βουλευτών του κόμματος.