ΠΑΣΟΚ: Ο Σταύρος Θεοδωράκης χάιδεψε αυτιά στον Άγιο Παντελεήμονα

Αιχμές κατά του επικεφαλής του "Ποταμιού", Σταύρου Θεοδωράκη για την τοποθέτηση του επικεφαλής σε θέματα μετανάστευσης διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

"Η τοποθέτηση του επικεφαλής του "Ποταμιού" για τα θέματα της μετανάστευσης στον Άγιο Παντελεήμονα δείχνει για ακόμη μια φορά ότι ο πολιτικός αυτός σχηματισμός αντί στις λύσεις, αρέσκεται στα λόγια που καλύπτουν τις ανάγκες διαφορετικών κάθε φορά ακροατηρίων", τονίζει στην ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ.

"Για να μείνει ο πρόσφυγας στην Ελλάδα, κατά τα λεγόμενα του κ. Θεοδωράκη,  θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει η ΕΕ να αναλάβει το οικονομικό βάρος. Όταν γίνει αυτό, θα αποφασίσουν οι Δήμαρχοι πόσους πρόσφυγες αντέχει η περιοχή τους. Τέλος θα περάσουν από τεστ και πιθανότατα και από συνέντευξη για να αποδείξουν ότι έμαθαν ελληνικά και είναι ενταγμένοι στην κοινωνία. Αν δεν τα καταφέρουν θα επιστρέψουν στις εμπόλεμες ζώνες, από τις οποίες προέρχονται! Και όλα αυτά υπό το αίτημα της ύπαρξης του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, το οποίο και υπάρχει και εφαρμόζεται" υπογραμμίζεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση η Ιπποκράτους αναφέρεται επίσης για τα όσα είπε ο κ. Θεοδωράκης για τα περί ελληνικής προεδρίας.

"Υπήρξε κορυφαία επιτυχία της Ελληνικής Προεδρίας ο καθορισμός των στρατηγικών κατευθυντήριων γραμμών για τον νομοθετικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό στον τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Με το "πακέτο των μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης" επανατοποθετείται στο επίκεντρο η αρχή της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών μεταξύ των κρατών μελών", αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

"Δεν γνωρίζουμε πώς προέκυψαν οι "ρηξικέλευθες" προτάσεις του κ. Θεοδωράκη. Είναι προφανές όμως ότι αυτοί που τις εισηγήθηκαν δεν έχουν καμία γνώση του θεσμικού πλαισίου της μετανάστευσης ή του ασύλου. Το πιο ενοχλητικό είναι ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος ανεξάρτητα με το αν αυτό προσδιορίζεται ως αριστερό, κεντρώο, δεξιό ή οτιδήποτε άλλο" καταλήγει η ανακοίνωση.