Επικυρώθηκε από το ΣτΕ η εκλογή της περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, νέα περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανακηρύσσεται η Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό “Εμείς για το Αιγαίο”.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει η ίδια κατά της απόφασης με την οποία είχε κηρυχθεί άκυρη η εκλογή της στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από  ένσταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη, που έκαναν λόγο για κώλυμα εκλογιμότητάς της, καθώς είχε ασκήσει καθήκοντα γενικής γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου μέσα σε διάστημα 18 μηνών πριν από τη διενέργεια των εκλογών, και σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (2360/2014), το οποίο ακύρωσε την εκλογή της.

Στη συνέχεια, το ΣτΕ ακύρωσε με τη σειρά του την εν λόγω απόφαση και επικυρώνει την (116/2014) εκλογική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, με την οποία ανακηρύσσεται Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου η Χριστιάνα Καλογήρου.

Το ΣτΕ απέρριψε την ένσταση των κατοίκων και κατά της ανακήρυξης του Ευστράτιου Κύτελη ως αντιπεριφερειάρχη της εκλογικής περιφέρειας Λέσβου με τον ίδιο συνδυασμό. Το ΣτΕ έκρινε ότι δεν συνέτρεχε στο πρόσωπό του κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή είχε ασκήσει καθήκοντα διευθυντή νομαρχιακής μονάδας υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.