Οι εκλογές φέρνουν γκρίνια στη ΝΔ

Προβληματισμός και κατήφεια επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, τα σενάρια εκλογών και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία το οποίο αποτυπώνεται και δημοσκοπικά.

Η ηττοπάθεια έχει κάνει την εμφάνισή της, καθώς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών πριν ακόμη από την έναρξη ψηφοφοριών στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι κάτι που τρομάζει τους περισσότερους βουλευτές της ΝΔ. Και αυτό διότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι ίσως να μην καταφέρουν να επανεκλεγούν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να εκτονώσουν την κατάσταση. 

Στο μεταξύ οι ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις δεν λείπουν, με αποτέλεσμα να αναδύεται ένα έντονο άρωμα εσωστρέφειας. Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης το είπε ξεκάθαρα:

"Όσο δεν λύνεται το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, στο μυαλό όλων υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών και υπ' αυτή την έννοια οι εκλογές είναι μια παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη", υπογράμμισε.

Από την άλλη ο Γεράσιμος Γιακουμάτος τόνισε ότι καλύτερα η ΝΔ να κάνει χαρακίρι παρά εκλογές...

Λάδι στη φωτιά των σεναρίων έριξε η χθεσινή παραίτηση των τριών γενικών γραμματέων, προκειμένου να είναι οι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου έχει σημάνει συναγερμός. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για προσφυγή στις κάλπες σύντομα.

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα τόσο προς την κοινωνία, όσο και προς τον κυβερνητικό συνασπισμό που αποφεύγει επιμελώς κάθε κουβέντα που παραπέμπει σε κάλπες και σύμφωνα με την Κουμουνδούρου επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με διαρροές για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και οριστική αποχώρηση της τρόικας.

"Το κλίμα εκλογών ενισχύεται από τις ανοιχτές συγκρούσεις στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συναποτελούν, την σπασμωδική παροχολογία αλλά και από τις ασυνήθιστες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών και όλα είναι προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ" ανέφερε ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ΠΓ αποφάσισε να αυξήσει τον βαθμό ετοιμότητας του κόμματος, και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, που θα προετοιμάσει το έδαφος για τη συγκρότηση της διαπραγματευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. Ο κ. Χουντής αναμένεται εντός των επομένων ημερών να έρθει σε επαφή με οικονομολόγους, εμπειρογνώμονες και ειδικούς για το ζήτημα αυτό, προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία γύρω από το δημόσιο χρέος, να συγκροτήσει το πλαίσιο δράσης και να προλειάνει το έδαφος σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του προβλήματος.

Στο μεταξύ τους τόνους της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση ανέβασε σήμερα κατακόρυφα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Σοφία Βούλτεψη τόνισε ότι εξελίσσεται ένα σχέδιο ανωμαλίας, που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται αμέσως μετά τις εκλογές, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε χιλιάδες ψηφοφόρους.

Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε μπροστά τα ζητήματα της ΔΕΗ, του αιγιαλού και τώρα των δημοσκοπήσεων είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι κάποιες από τις δημοσκοπήσεις -και ειδικά την τελευταία της Public Issue-, τις αμφισβητεί.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε κάποιο περιστατικό στην χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, η κα Βούλτεψη απέφυγε να σχολιάσει λέγοντας "αυτά είναι διαρροές, δεν ξέρω τίποτα τέτοιο".