Το ρολόι του Ευρωκοινοβουλίου έκανε τη ζωή του Αβραμόπουλου …πατίνι

Τις προτεραιότητές του ως επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων ανέπτυξε, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη σημερινή ακρόαση για την έγκριση του διορισμού του.

Ο κ. Αβραμόπουλος προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου για τη νόμιμη μετανάστευση, υποστηρίζοντας πως θα λειτουργούσε ως “ασπίδα” στην παράνομη μετανάστευση, ενώ διεμήνυσε πως θα διεκδικήσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την Frontex, ο προϋπολογισμός της οποίας παραμένει σταθερός παρά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

“Οι χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις πρέπει να βοηθηθούν και πρέπει να δείξουμε περισσότερη αλληλεγγύη σε αυτές τις χώρες”, τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τοποθετώντας μέσα σε αυτές τις χώρες και την Ελλάδα.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στον κίνδυνο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα νέο και “πολύ επικίνδυνο” φαινόμενο, το οποίο όμως δε θα πρέπει οι ανησυχίες αυτές να μετατρέψουν την Ευρώπη σε “φρούριο”.

Αναφορικά με τις τραγωδίες στη Μεσόγειο με νεκρούς μετανάστες, ο Έλληνας επίτροπος σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τον ακριβή αριθμό των μεταναστών που έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, παρά μόνο τον αριθμό των σορών που έχουν βρεθεί, επισημαίνοντας πως τα πτώματα που δε βρίσκονται ποτέ παίρνουν τις ιστορίες τους στον τάφο τους.

Ο Έλληνας επίτροπος σημείωσε εξάλλου πως πριν από πέντε χρόνια οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θεωρούσαν πως η παράνομη μετανάστευση είναι πρόβλημα του Νότου, όμως σήμερα συνειδητοποιούν ότι είναι ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ακρόασής του, ο κ. Αβραμόπουλος... διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το λίγο χρόνο που είχε για να απαντήσει στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών, με τη χαρακτηριστική φράση “κύριε πρόεδρε, αυτό το ρολόι κάνει τη ζωή μου δύσκολη”...