Κικίλιας: Είμαστε σε επαγρύπνηση για τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας μετά και τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι ελληνικές υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη, ανέφερε ότι "πληροφορίες για την παρουσία μελών του ΙSIS ή ISIL στη χώρα μας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη μέχρι σήμερα έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών".

Επίσης ο υπουργός Δημοσίας Τάξης έδωσε διευκρινίσεις και για το επίμαχο δημοσίευμα ιστοσελίδας στο οποίο απεικονίζονταν σε φωτογραφία υποστηρικτές της ISIS με μαύρες σημαίες της Τζιχάντ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

"Η φωτογραφία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος έχει ληφθεί από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε την 31η Αυγούστου 2012, με πρωτοβουλία του συλλόγου "Κοινότητα της Συριακής άνοιξης", ο οποίος πραγματοποιεί διάφορες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Συρίας", τόνισε ο κ. Κικίλιας και διαβεβαίωσε ότι "οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες άλλων υπουργείων και παράλληλα αξιοποιούν τους θεσμοθετημένους διαύλους διεθνούς συνεργασίας, για τη λήψη κάθε αναγκαίου και πρόσφορου προληπτικού ή και αποτρεπτικού μέτρου".