Ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ προτείνει η Ρεπούση

Με ένα κοινό ψηφοδέλτιο προτείνει η Μαρία Ρεπούση να κατέβουν στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ. Όπως αναφέρει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, το ψηφοδέλτιο αυτό θα έχει σαν κύριο κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκτός από τη ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν σε αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι αλλά και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ.

Οι δηλώσεις της κ. Ρεπούση έρχονται μόλις πέντε ημέρες πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς στο οποίο θα κριθεί το μέλλον του κόμματος.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο 105,5" τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, το οποίο θα διαχωρίσει τη θέση του από την συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

"Κάτι τέτοιο θα ήταν σωτήριο για τον τόπο" είπε η κ. Ρεπούση και πρόσθεσε πως "χρειάζεται επειγόντως μια εναλλακτική διακυβέρνηση του τόπου".

Αναφορικά με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, εμφανίστηκε θετική. "Κανονικά θα έπρεπε να εξαντλούνται οι τετραετίες. Τώρα όμως ζούμε μια έκτακτη κατάσταση. Από την στιγμή που το Σύνταγμα δίνει αυτή τη δυνατότητα και μέσα στα συνταγματικά όρια η Βουλή μπορεί με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποφασίσει εκλογές, αυτό θα πρέπει να γίνει. Κι αυτό διότι η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη" δήλωσε.

Τέλος η κυρία Ρεπούση επέκρινε την αμφίσημη στάση της ΔΗΜΑΡ σε μια σειρά θεμάτων: "τα ήξεις αφήξεις, τα μπες βγες, τα δεν ξέρουμε με ποιον είμαστε, η διγλωσσία, η συνολική εικόνα που δώσαμε ήταν καταστροφική για τη ΔΗΜΑΡ", είπε χαρακτηριστικά.

Ένα ζήτημα που τίθεται σε σχέση με την εφαρμογή της πρότασης της κ. Ρεπούση είναι το αν η ΔΗΜΑΡ θα αυτοδιαλυθεί σε μια τέτοια περίπτωση, καθώς ο εκλογικός νόμος δεν προβλέπει να δίνεται το μπόνους των 50 εδρών σε συνασπισμό κομμάτων.