Μπουτάρης: Πιστεύω πολύ στη διπλωματία των πόλεων

Οι προοπτικές της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας συζητήθηκαν στη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με τον πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου, Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσαρί.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε έμφαση στην πρόθεση του δήμου για δημιουργία Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, καλώντας τον πρέσβη του Μαρόκου να συνεισφέρει ως προς τη συμμετοχή της χώρας του στο συγκεκριμένο εγχείρημα, με τη διάθεση μαροκινών έργων τέχνης. Ακόμη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στη στήριξη που προσφέρει ο δήμος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όσον αφορά στη δημιουργία τμήματος ισλαμικών σπουδών.

“Πιστεύω πολύ στη δυναμική που δημιουργείται μέσα από τη διπλωματία των πόλεων”, τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, και πρόσθεσε: “Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, όσον αφορά το Μαρόκο, που έχει πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν και παρόν, συμφωνήσαμε με τον κ. πρέσβη να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και σε άλλα πεδία, ανταλλάσσοντας εμπειρίες πάνω σε θέματα πολιτισμού, οικονομίας και καθημερινότητας”.

Από την πλευρά του ο Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσαρί δήλωσε διατεθειμένος να ενισχύσει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Θεσσαλονίκης με τη χώρα του και να θέσει τα θεμέλια για μία νέα εποχή. “Είναι μεγάλη πρόκληση για το Μαρόκο να θέσει εκ νέου τις βάσεις, ώστε να προβάλει στο ελληνικό κοινό την πολιτιστική του κληρονομιά, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στην κουλτούρα του. Η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια είναι για μας το ζητούμενο και θα εργαστούμε για να καρποφορήσουν όσα συζητήσαμε με το δήμαρχο της Θεσσαλονίκης”, κατέληξε.