Επιχείρηση συσπείρωσης από Σαμαρά εν όψει εκλογικού χειμώνα

Από τον ίδιο χώρο, από τον οποίο ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το ιδεολογικό πλαίσιο του νεότευκτου τότε κόμματος το 1979, με τη διακήρυξη θέσεων και αρχών που διέπουν τη ραχοκοκαλιά της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα, δηλαδή από το ξενοδοχείο "Άθως Παλλάς" στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο έβδομος πρόεδρος της ΝΔ από το 1974, θα σημάνει προσκλητήριο επανασυσπείρωσης του χώρου της κεντροδεξιάς.

Στην ειδική εκδήλωση για τα 40χρονα του κόμματος, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στον προεκλογικό -όπως διαφαίνεται- χειμώνα και ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να επαναφέρει το κόμμα κοντά στους πολίτες, μέσω της δέσμευσης του ότι οι θυσίες τελειώνουν και το Μνημόνιο τελειώνει.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αναμένεται η ομιλία του στην εκδήλωση στο Άθως Παλλάς, στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Π.Ε. της Ν.Δ. και της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, στον ίδιο χώρο που, όπως θυμίσαμε, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν από 40 χρόνια υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να συσπειρώσει, πέρα από τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα και την ίδια τη βάση του κόμματος, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις βρίσκεται χαμηλά και κάτω από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να ανατρέψει το αρνητικό για την παράταξη του κλίμα που δημιουργήθηκε από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις δηλώσεις Γεωργιάδη για απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες.

Το παρών στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, και ιστορικά στελέχη όπως ο Π. Μολυβιάτης και Ι. Βαρβιτσιώτης. Από την Χαλκιδική θα απουσιάζει η Ντ. Μπακογιάννη και ο Δ. Αβραμόπουλος. Ωστόσο και οι δύο όπως και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσουν το παρών στην εκδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα το επόμενο Σάββατο.

Ωστόσο, το κόμμα συνεχίζει να ταλαιπωρείται, καθώς δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο προς τα που θα γίνει το άνοιγμα για να ανασυγκροτηθεί η παράταξη, δηλαδή αν η ΝΔ θα στρίψει δεξιά ή προς το κέντρο.

Με την επιστροφή του από τη Χαλκιδική ο κ. Σαμαράς, πιθανότατα τη Δευτέρα, θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.