Στο “μάτι του κυκλώνα” ο Άδωνις – Μυστική συνάντηση στην ΤτΕ

Κρυφό τετ α τετ με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και των στελεχών του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου πραγματοποιήθηκε χθες.

Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

"Μπορεί να έγινε μια άτυπη συνάντηση των κυρίων Δραγασάκη και Τσακαλώτου με τον κύριο Στουρναρα", ανέφερε ο κ. Σταθάκης και επιβεβαίωσε τις φήμες που είχαν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν.

Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε ότι η συνάντηση έγινε με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, περί μαζικής φυγής καταθέσεων σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης και εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν νομίζω να είναι αυτό το επίμαχο θέμα. Οι δηλώσεις Γεωργιάδη είναι απλές ανοησίες. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ήταν μια συνάντηση εφ' όλης της ύλης, υποθέτω", υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης. 

Ωστόσο πληροφορίες λένε ότι στο επίκεντρο ήταν οι δηλώσεις Γεωργιάδη για απόσυρση καταθέσεων αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανασκεύασε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να διασκεδάσει το θόρυβο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με τις δηλώσεις του και το περιστατικό με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι μίλησε ωμά και ότι οι αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί είναι δικαιολογημένες.

"Όπως το είπα ακούστηκε χοντρό και ωμό. Είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις. Η συγκεκριμένη φράση ήρθε σε μια κουβέντα με τον κ. Βαρεμένο", υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος ωστόσο συμπλήρωσε"ότι τώρα πλέον αναγκάζονται να βγουν και να πουν το δεύτερο τους σχέδιο τι θα κάνουμε εάν μας πουν όχι".

Σε ότι αφορά το περιστατικό με τον κ. Βούτση ο κ. Γεωργιάδης  παραδέχτηκε ότι συνομίλησε μαζί του αλλά διέψευσε το επίμαχο δημοσίευμα.

"Εγώ μίλησα με τον κ. Βούτση χθες το βράδυ και δεν έγινε αυτό που λέτε". Ένας δημοσιογράφος τον πήρε τηλέφωνο, κάναμε μια κουβέντα τριών λεπτών και κλείσαμε το τηλέφωνο, δεν έχω κανέναν προσωπικό θέμα με τον κ. Βούτση. Το δημοσίευμα είναι ψευδές", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η Γιαταγάνα μηνύει Γεωργιάδη

Στο μεταξύ, μήνυση κατά του κκ. Γεωργιάδη κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.

Σε δηλώσεις της η βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για "αδίκημα", ενώ διερωτήθηκε πώς δεν έχουν παρέμβει αυτεπάγγελτα οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.