Κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για ερώτηση ευρωβουλευτή στην Κομισιόν

Την αντίδραση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ερώτηση του ευρωβουλευτή του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη προς την ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις έρευνες που ξεκίνησαν στο Ιόνιο πέλαγος για ανεύρεση πετρελαίου.

Ο κ. Αρσένης, σε ερώτηση που κατέθεσε με τη διαδικασία του επείγοντος στην Κομισιόν, υποστήριξε ότι οι έρευνες γίνονται κατά παρέκκλιση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και του διεθνούς πρωτοκόλλου ACCOBAMS.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι έρευνες μπορεί να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες της εκτός Αιγαίου Ελλάδας, καθώς οι παρατηρητές κητωδών στο νορβηγικό πλοίο που διεξάγει τις έρευνες είναι μόνο δύο, αντί για επτά, όπως προβλέπεται, και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αυξήσει τους παρατηρητές.

Ιδιαίτερα δηκτική ήταν η απάντηση του Γιάννη Μανιάτη: “Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ' ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών”.