Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς επέστρεψε με άδεια χέρια

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη χθεσινύ συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ.

"Για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαμαράς ήταν κατώτερος των προσδοκιών, τις οποίες ο ίδιος είχε δημιουργήσει", σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης για τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε:

"Κι επειδή καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, νομίζω ότι τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο κ. Σαμαράς ήταν απόλυτα σαφείς, σε ένα σημείο. Η μεν κ. Μέρκελ είπε ότι τα πράγματα θα κινηθούν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το μνημονιακό πρόγραμμα, ο κ. Σαμαράς είπε, με λίγο διαφορετικές φράσεις, ακριβώς το ίδιο.'Οτι θα κινηθούμε εντός του πλαισίου του μνημονιακού προγράμματος".

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς επέστρεψε με άδεια χέρια, καθώς επίσης και ότι "εκτέθηκε ανεπανόρθωτα", στο κρίσιμο και στρατηγικό ζήτημα για την Ευρώπη, "που είναι η ανάγκη χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας, δηλαδή η χαλάρωση των ακραίων πολιτικών λιτότητας, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα".

Χαρακτήρισε μάλιστα τον κ. Σαμαρό ως "τον πιο πιστό οπαδό του μερκελισμού στην Ευρώπη" και ανέφερε ότι "στην κρίσιμη που τέθηκε με αφορμή την περίπτωση της Γαλλίας, η κ. Μέρκελ του απαγόρευσε να μιλήσει.