Πολιτική>Εσωτερική πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: 2,6 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα το ΚΚΕ

Προβάδισμα 2,6 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis, με το ΚΚΕ να κάνει την έκπληξη και να εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα, μπροστά από τη Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και την Ελιά.

Στην πρόθεση ψήφου, το 23% των ερωτηθέντων απαντούν πως αν είχαμε σήμερα εκλογές θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστού 20,4% που θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το Ποτάμι με 4,8%, η Ελιά με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,4% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%. Άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 5,1% των ερωτηθέντων, λευκό ή άκυρο το 5,2%, αποχή θα επέλεγε το 6,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος (αναποφάσιστοι και “δεν απαντώ”) ανέρχεται στο 13,8%.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 54% των ερωτηθέντων προτιμά να γίνει από την παρούσα Βουλή, ενώ το 41% επιθυμεί να προκληθούν πρόωρες εκλογές.

Επίσης, το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 26% που έχει θετική γνώμη, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός  ότι θετικότερη άποψη, με 73%, έχουν οι ψηφοφόροι της Ελιάς.

Το ίδιο ποσοστό, 68%, αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% που έχουν θετική γνώμη.

Εξάλλου, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να χειριστεί καλύτερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ενώ το 25% εκτιμά πως καλύτερη διαχείριση του θέματος μπορεί να κάνει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τη Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.