Π. Μουτσινάς: Δεν είμαι εγώ η μειοψηφία στη ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή

Τις απαντήσεις του στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που αποδοκίμαζε τη στάση του ιδίου και του Οδυσσέα Βουδούρη στην ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, έδωσε μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου ο Πάρις Μουτσινάς.

Ερωτηθείς σχετικά με την αποδοκιμασία του από τον Φώτη Κουβέλη, ο κ. Μουτσινάς τόνισε: “H διάσταση 'κομματική πειθαρχία ή παίρνεις τις αποφάσεις σου και φεύγεις' έρχεται κόντρα στις αντιλήψεις, τις ιδέες και στη φιλοσοφία της ανανεωτικής αριστεράς. Στα κόμματα αυτά οι μειοψηφίες είναι ιερές και πρέπει να διαφυλάσσεται η αντίθετη άποψη, όχι μόνο να διαφυλάσσεται, να επιτρέπεται να εκφέρεται, αυτό είναι το λιγότερο που έχουν να κάνουν, αλλά να γίνεται σύνθεση".

Πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παρακάτω, επεσήμανε: “Δεν είμαι εγώ η μειοψηφία στο κόμμα αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι είναι πάρα πολλοί που σκέφτονται σαν και εμένα, απλά στο δια ταύτα ψηφίζουν και δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση. Είναι πολύ μεγάλη πραγματικά η πίεση, ας το πούμε με σοβαρότητα αυτό, να ψηφίζεις κόντρα στην απόφαση του κόμματός σου, γιατί σίγουρα πας κόντρα στο ρεύμα και όταν πας κόντρα στο ρεύμα υποφέρεις. Αλλά εγώ είπα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν είμαι σε ένα κόμμα μόνο και μόνο για να κάνω καριέρα στην πολιτική. Δεν με αφορά αυτό. Δεν ήμουν ποτέ καριερίστας".

Πάντως, ο κ. Μουτσινάς εκτιμά πως τα όσα είπε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ έγιναν κατανοητά από πολλούς, όμως η στάση του έπρεπε να αποδοκιμαστεί για να φανεί ότι το κόμμα δείχνει πυγμή. “Δυστυχώς, τα κόμματα στις δύσκολες στιγμές στηρίζονται στην πυγμή, αντί να στηριχθούν στη Δημοκρατία και στη σύνθεση, αυτό είναι το μεγάλο δυστύχημα σήμερα και πρέπει να το δούμε σοβαρά για να φτιάξουμε το κόμμα του μέλλοντος. Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να γίνει το κόμμα του μέλλοντος”, ανέφερε ο βουλευτής.

Αναφερόμενος στις αντιφάσεις στις οποίες κατά τη γνώμη του πέφτουν κάποια στελέχη του κόμματος, επαναλαμβάνοντας πως τα μέτρα είναι άδικα και δε βγαίνουν, αλλά ψηφίζοντάς τα στη Βουλή, σχολίασε: “Κάπου τελικά αυτή η αξιοπιστία της πολιτικής έχει χάσει μέσα στον κόσμο, ο κόσμος θα τρελαθεί, θα μας πάρει με τις πέτρες και πρέπει να προλάβουμε να ακούσουμε τον κόσμο και να μιλήσουμε πιο καθαρά και στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο, που είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι γι' αυτά που γίνονται μέχρι τώρα. Δεν θα πάρω εγώ την ευθύνη του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Είναι πολλοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία που μου λένε μπράβο που μίλησες.”.