ΚΚΕ: Αποστολή του ΕΝΦΙΑ να ξεζουμίσει τη λαϊκή οικογένεια

Η αποστολή του ΕΝΦΙΑ είναι “να ξεζουμίσει τη λαϊκή οικογένεια”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως οι περισσότερες “εκπτώσεις” από το φόρο αφορούν σε ελάχιστα στρώματα του πληθυσμού και κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για “κροκοδείλια δάκρυα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

“Οι πολυαναμενόμενες αλλαγές του ΕΝΦΙΑ, που ανακοινώθηκαν χθες, δεν αλλάζουν τη ληστρική αποστολή του νόμου να ξεζουμίσει τη λαϊκή οικογένεια και το χαρακτήρα του ως εργαλείο επιτάχυνσης της συγκέντρωσης της λαϊκής περιουσίας στα χέρια λίγων.

Αν εξαιρέσει κανείς τις αλλαγές στην φορολόγηση των οικοπέδων, όπου δεν υπάρχει ακόμα σύστημα αντικειμενικών αξιών, το σύνολο των υπόλοιπων «εκπτώσεων» αφορούν ελάχιστα στρώματα του πληθυσμού, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ δεν ανακουφίζουν τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. Άλλωστε το συνολικό ύψος του φόρου που θα καταβάλλουν τα λαϊκά στρώματα δεν άλλαξε ουσιαστικά, αποδεικνύοντας πως οι «εκπτώσεις» έχουν προπαγανδιστικό χαρακτήρα και δεν ανακουφίζουν τους εργαζόμενους.

Αντίστοιχα, τα δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ για την «ληστεία μέσα απ’ τον ΕΝΦΙΑ» είναι κροκοδείλια, αφού την ίδια ώρα μιλά για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και συγχρόνως για αύξηση της φορολόγησης, μέσα απ’ το περιουσιολόγιο, χωρίς να θίγεται το μεγάλο κεφάλαιο, άρα με νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα, δίνοντας απλά μερικά ψίχουλα στα πιο εξαθλιωμένα τμήματα του λαού.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα! Οργανώνουμε την πάλη μας, με γνώμονα τις ανάγκες μας, να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο”.