Ο Χρυσοχοΐδης επιτίθεται κατά του “αντάρτη” Μπακογιάννη

Τη δική του απάντηση απέναντι σε όσους του άσκησαν κριτική για το άνοιγμα πλευρικών σταθμών διοδίων στη Φθιώτιδα από τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, έδωσε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής καθώς επίσης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδα, Κώστας Μπακογιάννης άσκησαν κριτική κατά του υπουργείου Μεταφορών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Μεταφορών Υποδομών υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά τις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων. Σημείωσε μάλιστα ότι εγκρίθηκαν δις από την Βουλή, το 2007 και το 2013 αντίστοιχα και "μεταξύ των διαμαρτυρομένων υπάρχουν και ορισμένοι που ψήφισαν τις συμβάσεις αυτές".

Το υπουργείο σημειώνει ότι ήταν εν γνώσει της Βουλής ο προγραμματισμός της λειτουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων και "ούτε "βεβιασμένες" ούτε "πρόχειρες" κινήσεις έλαβαν χώρα, ούτε βέβαια πρόκειται να συμβούν στο μέλλον".

"Οι συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων είναι απόλυτα διαφανείς και λεπτομερείς" επισημαίνει και τονίζει ότι "το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αποφανθεί τελεσίδικα και έχει απορρίψει, επικαλούμενο την προτεραιότητα του δημοσίου συμφέροντος, αιτιάσεις τοπικών παραγόντων ή κατοίκων σχετικά με τα διόδια".

Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην εθνική οδό, στην οποία συμμετεχείχαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαμίας κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κυριακάκης.