Σαμαράς: Η Ελλάδα βρίσκεται προς το τέλος του μνημονίου

Για ανάγκη συμπόρευσης με την Πορτογαλία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο ομόλογό του Πέδρο Πάσσος Κοέλιο και τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται προς το τέλος του μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για επίτευξη κοινών στόχων, όπως η ανάπτυξη και η ευημερία και σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

«Οι χώρες μας βρίσκονται σε δρόμο καλό, αλλά και η Ευρώπη βρίσκεται επίσης, παρά τις κατασκευαστικές τις αδυναμίες, σε καλό δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «πολύ ισχυρούς δεσμούς» των λαών της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, και τόνισε ότι όπως και στο παρελθών πορευτήκαμε σε δρόμους παράλληλους, έτσι και τώρα «θα πορευτούμε σε ένα δρόμο κοινό για να πετύχουμε κοινούς στόχους ανάπτυξης και ευημερίας».

Από την πλευρά του ο Πορτογάλος πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει φέτος στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη και τον σεβασμό του προς τον ελληνικό λαό που επλήγη από την κρίση.