Την Κυριακή η πρώτη συνεδρίαση της Δημοκρατικής Παράταξης

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την πρώτη συνεδρίαση της Δημοκρατικής Παράταξης την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου. Οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς πλέον είναι ραγδαίες μετά και την επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου όπως επίσης και την αποχώρηση Λυκούδη από τη ΔΗΜΑΡ.

Η κεντρική οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) που θα οριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την προσεχή Κυριακή, ημέρα που ο Αλ. Τσίπρας θα παραχωρεί στη ΔΕΘ συνέντευξη Τύπου.

Στην ΚΟΕΣ αναμένεται να τοποθετηθεί όλη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και το ερώτημα που τίθεται είναι το τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσανατολίζεται ώστε πυρήνας της ΚΟΕΣ να είναι τα στελέχη που συγκροτούσαν την Ελιά.

Μεγάλο ερωτηματικο παραμένει το τι θα γίνει με τον Σπύρο Λυκούδη, έπειτα και από την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ. Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ βλέπουν με πολύ θετικό τρόπο μια ενδεχόμενη προσέγγιση με την τάση Λυκούδη κάτω από μια ομπρέλα κεντροαριστερής χροιάς. Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν πολλά.