Το πρωί του Σαββάτου η ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ

Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα μιλήσει στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο για τις βασικές κατευθύνσεις και επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία και τους άλλους τομείς, μετά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να αποκαλύψει την έκταση των φοροελαφρύνσεων που συμφώνησαν στο Παρίσι η ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία και οι επικεφαλής της τρόικας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί περίπτερα της 79ης ΔΕΘ, ακολούθως θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων, με τη συμμετοχή του υπουργού Γιώργου Ορφανού, και μετά την ολοκλήρωσή της θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής στο Βελλίδειο, ενώ μία ώρα νωρίτερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.