Καμίνης: Αν μπορούσα θα έκανα αντιδήμαρχο τον Σακελλαρίδη

Την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, του “Ραντεβού με τον δήμαρχο”, για την ουσιαστική επικοινωνία του δημάρχου Αθηναίων με τους πολίτες της Αθήνας, εξήγγειλε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προσθέτοντας ότι δύο φορές το μήνα θα δέχεται προσωπικά πολίτες και συλλογικούς φορείς και θα συζητά μαζί τους τα προβλήματα της πόλης.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες στη νέα πενταετή θητεία του είναι η συνεννόηση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, δηλώνοντας μάλιστα πως αν δεν απαγορευόταν από τον Καλλικράτη να δίνονται αρμοδιότητες στην αντιπολίτευση, θα τοποθετούσε τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ως αντιδήμαρχο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ακόμα ως προτεραιότητά του την αντιμετώπιση του νέου μεταναστευτικού ρεύματος προς την Ελλάδα, εξηγώντας ότι “ήδη υπάρχει αύξηση κατά 400% των εισόδων από χώρες της περιοχής”, και ζήτησε, με βάση το Σύνταγμα και τους διεθνείς νόμους και κανόνες, να μη γίνει η όποια απορρόφηση “με άναρχο τρόπο και καταλήξει η Αθήνα χοάνη υποδοχής ενός κύματος μεταναστών”.

Επίσης, προανήγγειλε ότι τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα η διεθνής συνάντηση 1.000 bloggers και ταξιδιωτικών συγγραφέων, ενώ χαρακτήρισε την Αθήνα “μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που βρίσκεται σε κρίση, έχει όμως τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα”.