Παναγιωτόπουλος: Να ξεκαθαρίσει έως το Νοέμβριο το θέμα του Προέδρου

Χρονικό όριο έως το Νοέμβριο για να καταλήξει η συζήτηση για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον realfm 97,8 ζήτησε μάλιστα να δεσμευθούν οι πολιτικές δυνάμεις μέχρι το τέλος του έτους.

"Είναι ξεκάθαρο ότι η παρούσα βουλή μπορεί να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, θεωρώ πως είναι άκρως απαραίτητο να μην επικρεμάται αυτή η εκκρεμότητα πάνω από τα κεφάλια όλων μας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Το θέμα αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί και να δεσμευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου τι ακριβώς πρόκειται να γίνει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Θεωρώ σε κάθε περίπτωση άμεσα αναγκαίο οι όλες αυτές διαδικασίες και η θέση του καθενός να έχει ξεκαθαρίσει πριν από το τέλος του 2014", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: "Η σκέψη μου είναι ότι η αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει σε χρονικό σημείο ορατό μέσα στο 2014 και νομίζω ότι ο Νοέμβριος θα είναι το απώτατο όριο".

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη λέγοντας: "Ο κ. Κουβέλης έχει την δική του πορεία, τη δική του αξία, το δικό του μερίδιο προσφορά της χώρας και τη δική του προσωπικότητα. Κάτω από τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη την κρισιμότητα της ιστορικής συγκυρίας ο κ. Φώτης Κουβέλης θα μπορούσε να συγκεντρώσει την ευρεία πολιτική πλειοψηφία και να δώσει στη χώρα τη δημιουργική διέξοδο ασφάλειας και σταθερότητας αποφεύγοντας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη. Θεωρώ ότι αυτή η σύμπραξη όσων τελικά συσπειρωθούν για να δημιουργήσουν αυτή την νέα προεδρική πλειοψηφία δεν πρέπει να είναι συγκυριακή".