Μητσοτάκης: Θα βρεθεί κοινός τόπος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το σχόλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα σενάρια συνεργασίας της ΝΔ με το Γιώργο Καρατζαφέρη

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί ένας κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, “ώστε και ο θεσμός να εκπροσωπηθεί από ένα πρόσωπο που θα απολαμβάνει της ευρείας πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά και να αποτρέψουμε το σενάριο που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την εκλογή για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, κάτι που αντιτίθεται πλήρως στο πνεύμα του Συντάγματος”, εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει αν είναι απλά ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής για να ξεπεράσουμε τον σκόπελο των 180 βουλευτών. Το πρόσωπο του Προέδρου πρέπει να συμβολίζει μια ευρύτερη συναίνεση”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός εμφανίστηκε και πάλι αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το Γιώργο Καρατζαφέρη, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: “Αυτό που ορισμένοι δεν υπολογίζουν στο ιδιότυπο παιχνίδι πολιτικών μεταγραφών είναι ότι μπορεί να έρθει κάποιος που να φέρει κάποιους μαζί του, αλλά να διώξει πολύ περισσότερους”.

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι μία από τις πολλές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα από το 2012. “Ο στόχος αυτός είχε συμφωνηθεί και επικαιροποιηθεί το 2013 και από τα τρία κόμματα που αποτελούσαν τότε την κυβέρνηση και αποτελεί μνημονιακή δέσμευση”, πρόσθεσε.