Μαριάς: Ψίχουλα τα 125 εκατ. ευρώ της ΕΕ για τους αγρότες

Συνεργασία με το ιταλικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο προωθεί ο ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς, με στόχο, όπως λέει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, να υπάρξει ένα "αντι-Μερκελικό" μέτωπο των χωρών του Νότου.

“Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις υπάρχουν. Ήδη η συνεργασία μας με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων το δείχνει. Στόχος είναι να υπάρξει μια στενότερη συνεργασία και με Πορτογάλους ευρωβουλευτές, αλλά και άλλων χωρών του μνημονίου, δηλαδή από την Κύπρο, την Ιρλανδία, αλλά και τους ευρωβουλευτές του κινήματος Ποδέμος των Ισπανών "Αγανακτισμένων". Θα ήταν ευχής έργο αν αυτό το "αντι-Μερκελικό" μέτωπο του Νότου μπορούσε στην πορεία να αποκτήσει πιο μόνιμα πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά, ώστε να καταστεί σημαντική η επιρροή του στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης”, τονίζει ο κ. Μαριάς .

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε και η κοινή πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τους 16 ευρωβουλευτές του Μπέπε Γκρίλο για την πλήρη αποζημίωση των αγροτών και των επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω του ρωσικού εμπάργκο.

“Με την κοινή μας δήλωση”, σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μαριάς, “ζητάμε την πλήρη αποζημίωση των αγροτών και των συναφών επιχειρήσεων από το ρωσικό εμπάργκο. Η απόφαση της ΕΕ να δώσει σε πρώτη φάση 125 εκατ. ευρώ για όλη την Ευρώπη είναι ψίχουλα, είναι εμπαιγμός των αγροτών μας και μια αποτυχία της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης. Επισημαίνουμε με νόημα τις ευθύνες της ΕΕ γιατί τα ρωσικά αντίμετρα ήρθαν ως αποτέλεσμα των μέτρων που ελήφθησαν σε βάρος της Ρωσίας από την ΕΕ. Επιβεβαιώνουμε ότι θα πάρουμε κι άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει πραγματική αποζημίωση των αγροτών μας και όλων όσων έχουν πληγεί από το εμπάργκο”.