Βαριά η σκιά του ΕΝΦΙΑ στην κυβέρνηση

Πονοκέφαλο έχει δημιουργήσει σε εκατομμύρια πολίτες, αλλά και στην κυβέρνηση η υπόθεση του ΕΝΦΙΑ που εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο για το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο οικονομικών.

Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεσα διορθώσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τους τόνους.

Οι διορθώσεις αναμένονται με τη λειτουργία της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν θα καλύψουν πλήρως τους βουλευτές και τους πολίτες, καθώς εκτιμάται ότι αν και ο φόρος θα γραφτεί ουσιαστικά από την αρχή, το τελικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες δεν μπορεί να αλλάξει.

Ο φόρος εκτιμάται ότι θα πληρωθεί τελικά σε 7 δόσεις, ωστόσο η επιστροφή των βουλευτών από τα μπάνια και τις περιφέρειες τους μετέφερε στο Μέγαρο Μαξίμου το κλίμα οργής των πολιτών.

Όπως ανέφερε η Φωτεινή Πιπιλή: "Αντί για ''χρόνια πολλά'' για το τριήμερο της Παναγίας, το μόνο που ακούγαμε ήταν υβρεολόγιο εναντίον αυτών που έφτιαξαν αυτή την ''τερατογένεση'' του ΕΝΦΙΑ». «Ο υπουργός Οικονομικών ξέρει πάρα πολύ καλά -προσέθεσε- πώς δημιουργήθηκε αυτό το ''τέρας'', το οποίο έκανε πάρα πολύ μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση και τάραξε την κοινωνία. Ολοι οι βουλευτές την περίοδο της Παναγίας -που μετά το Πάσχα είναι σημαντικότατη εορτή- αυτό που βιώσαμε ήταν με το που μας έβλεπαν, μας έβριζαν κυριολεκτικά για τα λάθη κάποιων που πρέπει να τιμωρηθούν".
Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του Δ. Τζαμτζή, ο οποίος μάλιστα είπε ότι οι δόσεις θα πρέπει να είναι 10, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέα λάθη.