Στουρνάρας: Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις

Με ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον της χώρας εξομοίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την ψήφιση του προϋπολογισμού, κατά την εισήγησή του στη Βουλή.

“Αποτελεί ένα ακόμη δύσκολο αλλά μεγάλο βήμα για την ενίσχυση της καταρρακωμένης αξιοπιστίας μας. Και δεν επιτρέπεται να ξεχνάμε ότι η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας είναι το μοναδικό διαβατήριο για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων”, είπε ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα όσον αφορά στο νέο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Τετάρτη είπε πως “σε κανένα μέλος της κυβέρνησης και σε κανένα βουλευτή της συμπολίτευσης δεν είναι εύκολο να ψηφίζει τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Τετάρτη ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι στόχοι που θέτει ο Προϋπολογισμός. Αλλά ουδείς πρότεινε σε αυτήν την αίθουσα μια βιώσιμη εναλλακτική λύση. Ακούστηκαν μεγάλα λόγια αλλά όχι εναλλακτικές λύσεις διότι δυστυχώς δεν υπάρχουν. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια”, και στρέφοντας τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης είπε: “Αυτά που προτάθηκαν από την αντιπολίτευση ισοδυναμούν με άτακτη χρεωκοπία και αν εφαρμοστούν θα φέρουν πείνα και δυστυχία”.

Ακόμα τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, είναι η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη. “Για αυτό το λόγο, ο κύριος και πρωταρχικός σκοπός της κυβέρνησης είναι να αλλάξει εκ βάθρων το παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται σε ένα διαφορετικό όραμα για μια εξωστρεφή, ανταγωνιστική οικονομία και ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος ίσων ευκαιριών με στοχευμένες δαπάνες”.

“Θα ήταν κρίμα να μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιφιγένεια για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι άτακτοι της Ευρωζώνης”, σημείωσε ο υπουργός και υποστήριξε πως το 2013 θα είναι έτος καμπής για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Τετ α τετ Σαμαρά-Βενιζέλου στη Βουλή

Συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή είχε πριν από λίγη ώρα ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών επί του προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχαν σύντομη συνομιλία, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών σε κυβερνητικό επίπεδο.

Δεν έχει γίνει ωστόσο γνωστό το περιεχόμενο της δεκάλεπτης συνομιλίας τους. Αυτήν την ώρα πάντως ο πρωθυπουργός συναντάται με υπουργούς και ο Ε. Βενιζέλος με περιφερειάρχες.