Εθελούσια έξοδος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Υπερψηφίστηκε στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που χειρίζεται σειρά θεμάτων, όπως η διαχείριση φάρων, ζητήματα στρατολογίας, αλλά και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Το νομοσχέδιο στηρίχθηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δια του εισηγητή του Β.Χατζηλάμπρου είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει το σύνολο των άρθρων, κατέληξε να ψηφίσει αρκετά από αυτά.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γενημματά, έκανε δεκτές, πέντε βουλευτικές τροπολογίες: Του Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) που αφορά και πάλι τη συμμετοχή των εργαζομένων των ΕΑΣ στο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου, τροπολογία του ίδιου βουλευτή και του Δ. Σαλτούρου (ΠΑΣΟΚ) για αναστολή ποινικής δίωξης της διοίκησης των ΕΑΣ για συγκεκριμένες φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες της εταιρείας, τροπολογία Κώστα Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ) για τη διατήρηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που εξέρχονται εθελουσίως από τα ΕΑΣ, τροπολογία του Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ) για την καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους στα ναυπηγεία του Νεωρίου της Σύρου, μία της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μ. Γιαννακάκη για διετή παράταση της αναβολής στράτευσης για φοιτητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα, δυσαναγνωσία κ.ά.).