Διαλυτικά φαινόμενα στη ΔΗΜΑΡ – Αμφισβήτηση στο ΠΑΣΟΚ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται βουλευτές και στελέχη που πρόσκεινται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς εξελίξεις και ζυμώσεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Την ώρα που η ΔΗΜΑΡ φυλλορροεί και βλέπει βασικά στελέχη και βουλευτές της να εγκαταλείπουν το πλοίο της Αγίου Κωνσταντίνου το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να μπει με τον πλέον επίσημο τρόπο σε περίοδο αξιοσημείωτης εσωστρέφειας με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο.

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις για αντάρτικο που ελλοχεύει στις τάξεις της Χαριλάου Τρικούπη, με δηλώσεις που στοχοποιούν απευθείας τον αντιπρόεδρο του κυβερνητικού συνασπισμού καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και κατ' επέκταση η κυβέρνηση.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφού μέσα στην εβδομάδα ουσιαστικά κλάδεψαν την Ελιά και ζητούν την απαγκίστρωση του κόμματος από τη ΝΔ και την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ώστε να διασωθεί ότι έχει απομείνει.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, παρακολουθεί από απόσταση αλλά με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και το διογκούμενο κύμα αμφισβήτησης που εκδηλώνεται στο πρόσωπο του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου. Και αυτό διότι τα απόνερα από την εσωκομματική κρίση της δημοκρατικής παράταξης για τα απόνερα της κρίσης και της αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι δεδομένο ότι θα έχουν επιπτώσεις στην συνοχή και σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού, σε μία περίοδο μάλιστα που οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα εύθραυστες και «το πρόγραμμα προσαρμογής έχει μπει σε μία ρότα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν βουλευτές της Συγγρού.

Στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τις αλλαγές στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, καθώς μετά και την επισημοποίηση του ανοίγματος της προεδρικής φρουράς και του Αλέξη Τσίπρα στο παλαιό 40% του ΠΑΣΟΚ, μετρούν τα κουκιά και ευελπιστούν να μεγιστοποιήσουν τα εκλογικά τους οφέλη. Είναι άλλωστε γνωστό και έχει καταστεί σαφές, ότι στην Κουμουνδούρου τελούν σε περίοδο προεκλογικής ετοιμότητας.