Κόντρα για το κάλεσμα στους γονείς των Πυρήνων της Φωτιάς

Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε μετά την απόφαση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλέσουν τους γονείς των φυλακισμένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς στη Βουλή προκειμένου να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία την συζήτηση για το νομοσχέδιο "Ποινικός και Σωφρονιστικός Κώδικας".

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μιλώντας για τον τρομοκράτη της 17Ν Σάββα Ξηρό είπε ότι στην υπόθεση για την αποφυλάκιση μάρτυρες πήγαν από το ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που έχει 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στην φυλακή. "Γιατί; Διότι ο εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από το νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη" ανέφερε..

"Δεν βάζετε μυαλό, είστε μεταξύ της λογικής των γουναράδικων και της λογικής να στηρίζετε τρομοκράτες" σχολίασε ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής από την πλευρά της ΝΔ.

Ο κ. Διαμαντόπουλος επανήλθε υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις του από την "μονταζιέρα" και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως "τρομοκρατεί" τους πολίτες.

Ανέφερε πως οι γονείς των φυλακισμένων μελών της των Πυρήνων της Φωτιάς είχαν δικαίωμα να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση και κατηγόρησε  την κυβέρνηση για αναλγησία.

Η Βασιλική Κατριβάνου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι: "Δεν πήγαμε μάρτυρες του κ. Ξηρού ούτε για να τον υπερασπιστούμε για ό,τι έχει κάνει. Καταδικάζουμε τα εγκλήματα ό,τι πολιτικά κίνητρα και αν έχουν. Πήγαμε γιατι είναι μια εμβληματική περίπτωση καθώς μπήκε με 68% αναπηρία και τώρα έχει 97% και το νοσοκομείο φυλακών δεν μπορεί να παράσχει αυτά που έχει ανάγκη για να μην πεθάνει. Εμείς δεν υπερασπιζόμαστε την Τρομοκρατία αλλά την Δημοκρατία".

Νωρίτερα, η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ) υπερασπίστηκε την παρουσία των γονέων των προφυλακισμένων και αναρωτήθηκε αν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ρωτώντας γιατί δεν έχουν δικαίωμα να έρχονται στο ναό της δημοκρατίας την ώρα μάλιστα, που όπως είπε, βρίσκονται στη Βουλή "εισαγγελείς της χούντας, συνεργάτες της Λεπέν και μαχαιροβγάλτες".

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και ο Θοδωρής Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτήθηκε "και τι έγινε που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση".

Αναφορά στην παρουσία, στα θεωρεία της Βουλής, γονέων και συγγενικών προσώπων κρατούμενων υπόδικων για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφάλειας, έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αιχμή την πληροφόρηση ότι οι άδειες εισόδου τους δόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα αυτό, καθώς και οι προηγηθείσες αντεγκλήσεις ανάμεσα σε βουλευτές, με φόντο την θεσμοθέτηση λειτουργίας φυλακών υψίστης ασφάλειας, πυροδότησε και σήμερα, κλίμα έντασης στο Α' Θερινό Τμήμα.

Στρεφόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αθανασίου είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Μιλάτε μόνο και μόνο για να εντυπωσιάζετε, χωρίς ουσία και χωρίς σεβασμό στους συγγενείς των κρατουμένων. Αυτό κάνατε εχθές και όπως πληροφορήθηκα -μπορεί να έχω και λάθος- ήταν μερικοί απ' αυτούς στα θεωρεία της Βουλής. Το ίδιο κάνατε και με την ΕΡΤ, με τις προτάσεις δυσπιστίας, με τις Εξεταστικές Επιτροπές, με την αντισυνταγματικότητα. Υπάρχει μία προχειρότητα, μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού».
Απαντώντας στην αναφορά του υπουργού για τους συγγενείς υπόδικων στα θεωρεία, ο κ. Δρίτσας είπε πως είναι αδιανόητο να γίνεται συζήτηση, διότι εχθές -λέει- ήρθαν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση συγγενείς υπόδικων κρατουμένων που ενδιαφέρονταν για το αν θα μπορούν να ξαναδούν τα παιδιά τους ή όχι, σε κανονικές διαδικασίες με βάση το νομοσχέδιο αυτό.

«Είναι τόσο φοβερό, ε; Πρέπει και αυτό να ενταχθεί στο τρομολαγνικό κλίμα: Α, έγινε κάτι και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μέσα στη Βουλή τους συγγενείς! Σοβαρά, κύριε υπουργέ; Εσείς έπρεπε να είστε εγγυητής του δικαιώματος οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα νομοσχέδιο που τους αφορά. Από πού κι ως πού δηλαδή, τι είδους δημοκρατία είναι αυτή;» είπε ο κ. Δρίτσας.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλόγισε σε βουλευτές ότι ή δεν έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο ή δεν το κατανόησαν διότι -όπως είπε- άκουσε εισηγήσεις που έκαναν έναν θλιβερό συμψηφισμό, που ταυτίζουν δηλαδή το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία με τη νομοθετική λειτουργία μιας δημοκρατικά συγκροτούμενης Βουλής. «Δηλαδή τι μας είπε κάποια αγορήτρια εδώ; Ότι τρομοκρατία δήθεν ασκεί η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση και ότι εν τέλει, η πραγματική τρομοκρατία του οργανωμένου εγκλήματος δεν φοβίζει κανέναν και δεν θέλει κάποιον άλλο έλεγχο. Αν η τρομοκρατία εδώ και δεκαετίες εξαλείφθηκε στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, είναι γιατί εκεί ακόμη και τα αριστερά κόμματα την αποδοκίμασαν, την καταδίκασαν. Η ανθρωποκτονία από όποιον κι αν τελείται είναι ανθρωποκτονία. Δεν είναι πολιτική πράξη. Κι αν εσείς θεωρείτε την εξουσία βία, πείτε μου τότε αν το να επιλέγεις να αφαιρείς τη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου, που είναι η μεγαλύτερη βία και αποτελεί εν τέλει την πιο αποτρόπαιη εξουσία, την εξουσία του τρόμου που κομίζει το έγκλημα, αυτή με σύγχυση και τυφλότητα υπερασπιζόμαστε εδώ;» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Απηύθυνε δε το ερώτημα: «Πού είδατε "λευκά" κελιά, που επικαλείστε; Πού τα είδατε; Από ποια διάταξη του νομοσχεδίου προκύπτει ότι υπάρχουν λευκά κελιά και τι σχέση έχουν τα "λευκά" κελιά με αυτά τα οποία υπαινίσσεστε ότι υπήρξαν σε άλλες χώρες;» για να συμπληρώσει «Γιατί όποιος ξέρει τα "λευκά" κελιά που είχε η Γερμανία και η Τουρκία κάποια εποχή, ξέρει ότι σήμαιναν συνεχή απομόνωση, αποκλεισμό επισκέψεων και επικοινωνίας, μία διαρκή πίεση. Τι δουλειά έχει αυτό με τη θεσμοθέτηση ενός καθεστώτος ικανής ασφάλειας που σήμερα έχει η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, οι σκανδιναβικές χώρες, των οποίων τη νομοθεσία λάβαμε υπόψη για να κάνουμε το νομοσχέδιο; Γιατί αυτό κάνουμε».

Παίρνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας καταλόγισε στον υπουργό, βούληση να είναι «λευκά» κελιά, «Γκουαντάναμο, στα καθ' ημάς», λέγοντας: «Βεβαίως. Τα "λευκά" κελιά είναι καταδικασμένα ως επιλογή παγκοσμίως, το Γκουαντάναμο επίσης. Ε, δεν μπορείτε να κάνετε ακριβώς "λευκά" κελιά και Γκουαντάναμο στην Ελλάδα! Κάνετε "λευκά" κελιά και Γκουαντάναμο, αλά ελληνικά στο 2014, σε μια χώρα που επιμένει να διεκδικεί τη δημοκρατία».

Τέλος, ο κ. Δρίτσας είπε ότι «δεν υπάρχει πιο χυδαίο επιχείρημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τους εγκληματίες, τους τρομοκράτες και τους κρατούμενους και όχι τα θύματα».