Παπαρήγα: Ο λαός να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή

“Όπου δεν υπάρχει ισχυρή παρουσία του ΠΑΜΕ απεργία δεν γίνεται, η συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στην λήψη των αποφάσεων και στην οργάνωση της πάλης είναι πολύ χαμηλή” ανέφερε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη της στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Ερωτηθείσα αν η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι “η αντιμετώπιση της "Χρυσής Αυγής" είναι υπόθεση του λαού, της νεολαίας και του κινήματός τους, ο λαός πρέπει να την απομονώσει, να αποκαλύψει την δημαγωγία, το ότι είναι κόμμα του καπιταλισμού, τον αντικομμουνισμό της και να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική, τραμπούκικη δράση της, όπου κι αν εμφανίζεται”.

“Αυτό που κυριαρχεί είναι η οργή και η αγανάκτηση και όχι η συνειδητοποίηση των αιτιών της κρίσης και της αντιλαϊκής επίθεσης, κυριαρχεί ακόμη το θολό "κίνημα της πλατείας" του "έξω τα κόμματα", "κάτω οι κλέφτες", στο οποίο πρωταγωνίστησαν τα μεσαία και ανώτερα στρώματα και έδρασαν μέσα και νεοναζιστές και κάθε λογής συνιστώσες της "κυβερνώσας αριστεράς", ήταν ένα κίνημα βολικό και χρήσιμο στην αστική τάξη”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι τμήματα του κεφαλαίου θεωρούν ότι, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, μπορούν να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη λαϊκή αντίδραση, επισήμανε ότι “είναι ολοφάνερο πως φουσκώνουν και στηρίζουν την νεοναζιστική "Χρυσή Αυγή" για να την χρησιμοποιήσουν σαν πολυεργαλείο εκφοβισμού και καταστολής”.

Σε ότι αφορά τον "αριστερό διάλογο", η κ. Παπαρήγα είπε ότι “αρκετά κράτησε αυτή η ύπουλη και κακόγουστη φάρσα που έχει ένα κοινό παρανομαστή, αλλά δεν τον λένε: Να αλλάξει το ΚΚΕ στρατηγική”.