ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να “χωθεί” πιο βαθιά στην αστική διαχείριση

Την αρνητική τους ψήφο στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου εξηγούν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή τους.

“Παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους, τις αντιπαραθέσεις τους σχετικά με το μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και τα ιδιαίτερα συμφέροντα κρατών και μονοπωλίων της ΕΕ στην κούρσα του ανταγωνισμού, οι υποψήφιοι των οργάνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συγκλίνουν στην ίδια στρατηγική επιλογή, που υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση: Δηλαδή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, της κερδοφορίας τους, την κατάκτηση ισχυρότερων θέσεων στον παγκόσμιο ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό”, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Την ίδια στάση καταψήφισης κράτησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ όσον αφορά και τους αντιπροέδρους, όπως και τα άλλα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που η εκλογή τους είναι ήδη προσυμφωνημένη μεταξύ των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του υποψήφιου για θέση αντιπροέδρου, εκ μέρους της GUE/NGL, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη”, αναφέρει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως “η υποψηφιότητα του τελευταίου, μετά και τα διαπιστευτήρια της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, αλλά και τη στήριξη στον Γιούνκερ, για να πάρει το χρίσμα ως υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν, αναδεικνύει την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να “χωθεί” ακόμα πιο βαθιά στην αστική διαχείριση, να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλίων”.

“Ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, εκ νέου πρόεδρος και κοινός υποψήφιος του “μεγάλου συνασπισμού” των κομμάτων του κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι), όπως και οι υποψήφιοι των άλλων πολιτικών ομάδων, υπηρετούν την ίδια πολιτική. Γι' αυτό και το ΚΚΕ τους καταψηφίζει”, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.