Το Ποτάμι: Ανοίγματα και προσεγγίσεις στο συνέδριο

Ανοίγματα και προσεγγίσεις σημειώθηκαν στο συνέδριο του Ποταμιού.

Άνοιγμα στο Ποτάμι έκανε ο Γιώργος Καμίνης κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο του κόμματος του κ. Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκίνησε την ομιλία του με ξεκάθαρο άνοιγμα στον κ. Θεοδωράκη, λέγοντας ότι "χαίρομαι που υπάρχετε... Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στη χώρας μας που ποθεί και πασχίζει για ένα ποτάμι αλλαγών", ενώ με εξίσου υποστηρικτικό τρόπο έκλεισε την τοποθέτησή του, σημειώνοντας: "... Θέλουμε επειγόντως, όχι μόνο ένα, αλλά πολλά διαφορετικά ποτάμια. Το καθένα με τις πηγές του και τη διαδρομή του. Που δεν θα χάνονται όμως μοναχικά, αλλά θα συναντιούνται, για να ανακατέψουν τα νερά των ιδεών τους και να πολλαπλασιάσουν την ορμή τους".

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι το "Ποτάμι" δεν έχει λίστες αρεστών και φίλων και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να επιλέξουν τους "άξιους", κατά τις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη της Πανελλήνιας Επιτροπής.

Άνοιγμα έγινε και από την πλευρά του Πέτρου Τατσόπουλου.

"Το Ποτάμι στη Βουλή θα είναι για να εκφράσει τη μεγάλη συμμαχία και το 51% του ελληνικού λαού" είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι "μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του 20ού αιώνα ήταν το διαζύγιο φιλελευθερισμού με το σοσιαλισμό... Χαίρομαι που το Ποτάμι προσπαθεί να φέρει κοντά τους προοδευτικούς
φιλελεύθερους με τους μεταρρυθμιστές αριστερούς".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δεν κατάφερε να φθάσει στο Λαύριο, καθώς οικογενειακές υποχρεώσεις τον κράτησαν μακριά.

Ωστόσο, σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Ποτάμι ως παράγοντας σταθερότητας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι "η πιο σημαντική συμβολή του 'Ποταμιού' στην ελληνική πολιτική ζωή είναι ο μεταρρυθμιστικός αέρας που φέρνει. Χωρίς να έχει βαρίδια και εξαρτήσεις από το παρελθόν, μπορεί να προχωρήσει πολλές από τις καινοτόμες ιδέες που προτείνουν τα μέλη του".