Μαριάς: Ο Σαμαράς δεν αμφισβητεί την πολιτική λιτότητας της Μέρκελ

"Ο κ. Σαμαράς δεν αμφισβητεί την κλασική πολιτική της λιτότητας που έχει επιβάλει η κ. Μέρκελ", τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Νότης Μαριάς, σημειώνοντας την ανάγκη "να ανατραπεί αυτή η πολιτική της λιτότητας ώστε να δοθούν δυνατότητες σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως στις χώρες του Νότου να μπορέσουν να επιτύχουν την πολυπόθητη οικονομική μεγέθυνση".

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο Τύπου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, ο κ. Μαριάς θα είναι αυτός που θα μιλήσει εκ μέρους της ευρωομάδας τους στο Στρασβούργο την επόμενη Τετάρτη, όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας. "Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στην τρίτη σε δύναμη ευρωομάδα μέσω ενός Έλληνα ευρωβουλευτή να παρουσιάσει τις θέσεις των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, αλλά και τα θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας και το λαό μας. Ζητήματα που δεν έχουν λυθεί, ούτε μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει με επιτυχία η ελληνική προεδρία, και τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", τονίζει ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ερωτηθείς για την ενδεχόμενη επιλογή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Μαριάς υποστηρίζει ότι "εδώ αποδεικνύεται πως έχει γίνει ένα μεγάλο παζάρι. Ενώ εμφανίστηκε ότι υπήρχε δήθεν υποχρέωση να αναδειχθεί ως νέος πρόεδρος της Κομισιόν ο υποψήφιος της πρώτης δύναμης στο ευρωκοινοβούλιο, τώρα αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα παζάρι. Το παζάρι είναι ότι για να πάει ο κ. Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, θα δοθεί μια σημαντική θέση στους Σοσιαλιστές και στη συνέχεια θα μοιραστούν ανάλογα και οι άλλες θέσεις. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν μια σαφέστατη καταδίκη της αντίληψης της μερκελικής Ευρώπης, της Ευρώπης που επεμβαίνει στα εσωτερικά των κρατών, καθορίζοντας το ύψος των μισθών, περικόπτοντας τις συντάξεις κλπ. Άρα το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν ακριβώς το αντίθετο και δεν το εκφράζει βεβαίως ο κ. Γιούνκερ. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα καταψηφίσουμε την υποψηφιότητα Γιούνκερ".