Καρύδης: Αναγκαία μία γενναία ανάσα στους εργαζομένους με χρέη

Την ανάγκη "να δοθεί γενναία ανάσα στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που έχουν μεγάλες οφειλές είτε προς την εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία" τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Το πιο σοβαρό θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία είναι η φορολογική ελάφρυνση από τη μια πλευρά και από την άλλη η δραστική αντιμετώπιση με αποτελεσματικό τρόπο όλων των οφειλών είτε προς την εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι δανειστές. Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να βάλει το θέμα αυτό πιο πιεστικά και να έχουμε αποτέλεσμα" τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καρύδης σημειώνει ότι "για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί προτεραιότητα στη νέα συζήτηση που θα αρχίσει τον Ιούλιο να είναι ένα από τα θέματα και το πετρέλαιο θέρμανσης, για το οποίο απέτυχε η πολιτική, όπως έγινε τον προηγούμενο χειμώνα, και πρέπει να αλλάξει. Και θα φέρει έσοδα και δεν θα αφήνει απροστάτευτους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας".

Ερωτηθείς για τις αποφάσεις των δικαστηρίων για την ακύρωση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει: "Είναι ένα θέμα που σύντομα και η κυβέρνηση, αλλά και η Βουλή, θα πρέπει να δώσουν λύση. Είναι γεγονός ότι, σε σχέση με την εξέλιξη των ειδικών μισθολογίων από το μισθοδικείο, αυτό είναι μια απόφαση δεσμευτική και δεν μπορεί κανείς να την προσπεράσει. Όμως, αυτού του είδους οι αποφάσεις είναι σε αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα, το περί δικαίου αίσθημα που υπάρχει στον κόσμο, στην πλειοψηφία του, που έχει υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές τα τελευταία χρόνια. Πάντα, σε οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να εξασφαλίζεται το περί δικαίου αίσθημα".

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη "μικρή ΔΕΗ", ο κ. Καρύδης τονίζει ότι "ως ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο αυτού του μοντέλου της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, βάλαμε συγκεκριμένα θέματα και πρόσφατα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Πιστεύουμε ότι έχουν υπάρξει σημαντικές βελτιώσεις σε αυτό το σχέδιο ώστε να μην υπάρχει ανησυχία σε χιλιάδες πολίτες ή εργαζόμενους στις τοπικές κοινωνίες, σε παραγωγικές δυνάμεις, που μέσα από την εξέλιξη της πώλησης του 30% θα μπορούσαν να διαταραχθούν οι ισορροπίες και να χάσουν δικαιώματα που είχαν. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να απολυθούν, θα γίνουν απόλυτα σεβαστές οι συλλογικές συμβάσεις και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Θα διασφαλιστεί το εύλογο τίμημα όχι μόνο με βάση την χρηματιστηριακή αξία, αλλά την πραγματική αξία. Η σύμβαση θα περάσει επίσης για ενημέρωση από τη Βουλή. Και όλες οι αποφάσεις θα είναι υπέρ του συμφέροντος των καταναλωτών".

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καρύδης υποστηρίζει ότι "ο κ. Τσίπρας με άλλο λόγο μπήκε στην Κ.Ε., κάνοντας ένα δήθεν άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, και με άλλο λόγο βγήκε από την Κ.Ε. Μάλιστα, η απόφαση της Κ.Ε. που δημοσιεύτηκε είναι μια μεγάλη νίκη των δυνάμεων που θέλουν να κινούνται στον αριστερισμό και στο διχασμό".