Σαμαράς: Δεν φτάσαμε εδώ χωρίς διαπραγμάτευση

Με την παραδοχή ότι “υπάρχουν δίκαια και άδικα μέτρα στο νομοσχέδιο” ξεκίνησε την ομιλία του ενώπιον της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι “από αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να εξαιρείται κανείς”.

Ζητώντας από όλους τους βουλευτές να δώσουν την ψήφο τους και να στηρίξουν “την προσπάθεια της κυβέρνησης”, τους κάλεσε να “όλοι μαζί να επισφραγίσουν την προσδοκία μιας καλύτερης Ελλάδας”. Ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για τη στήριξη, που παρέχουν στην κυβέρνηση, και τον ελληνικό λαό "που ξέρει, που υπομένει και που περιμένει από μας". “Φανταστείτε τι θετικός αντίκτυπος θα υπάρξει απόψε με την ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου”, συνέχισε σε μια προσπάθεια να τονίσει τη σημασία της αποψινής υπερψήφισης των μέτρων.

“Πρέπει να απαλλαγούμε από την ανάγκη να μας βάζουν όρους οι ξένοι”, τόνισε από το βήμα της Βουλής, αλλά, όπως υποστήριξε, “η Ελλάδα θα πάρει τη μοίρα στα χέρια της με δημοκρατική σταθερότητα, όχι με λαϊκισμό και δημαγωγία. Αποφασίζουμε για το αν θα βγούμε από την κρίση ενωμένοι ή θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλο”, συνέχισε.

“Κάποιοι νομίζουν πως έχουν το μονοπώλιο της ευαισθησίας, τι νομίζουν, πως εμείς δε νιώθουμε πόνο;”, είπε σε έντονο τόνο.

Επανέλαβε τη θέση του ότι “δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα” και ανέφερε πως “μόλις ξεπεράσουμε τα ελλείμματα, οι φόροι θα πέσουν κι άλλο. Πώς φαντάζεστε ότι φτάσαμε ως εδώ; Χωρίς διαπραγμάτευση;”, ρώτησε ο πρωθυπουργός τους επικριτές του.

Ενώ τόνισε πως “θα τηρήσουμε όλες τις υποσχέσεις μας σε ορίζοντα τετραετίας”.

“Εμείς φέραμε στην Ελλάδα τη δημοκρατία, εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, και δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα... Εμείς θέλουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, άλλοι θέλουν να την πάνε πίσω”, κατέληξε.