Τζαμτζής: Καταψηφίζω την τροπολογία για τους δικαστές αν δεν αλλάξει

Την απόφασή του να καταψηφίσει την τροπολογία για την αποκατάσταση των αμοιβών των δικαστικών λειτουργών αν δεν συμπεριληφθούν σε αυτή οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής.

Μιλώντας στο STAR, είπε πως η θέση των πέντε βουλευτών για το θέμα είναι ξεκάθαρη ενώ δεν απέκλεισε να συνταχθούν μαζί τους και άλλοι βουλευτές της ΝΔ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα επιμείνει στη στάση του ακόμα και αν τεθεί θέμα διαγραφής του, δήλωσε πως "όταν κάνεις κάτι αποδέχεσαι και τις συνέπειες".

Σημείωσε επίσης, πως η αποκατάσταση των αμοιβών των δικαστικών δεν αποτελεί καμιά μνημονιακή υποχρέωση και πως ο ίδιος δε συνηθίζει να δηλώνει ότι θα καταψηφίσει κυβερνητικά μέτρα.

Για τη δύσκολη θέση στην οποία φέρνει η στάση των πέντε βουλευτών στην κυβέρνηση, ο κ. Τζαμτζής κάλεσε το συντάκτη της συγκεκριμένης τροπολογίας "να σκεφτεί" σε πόσο δύσκολη θέση φέρνει τους βουλευτές αλλά και εκείνους που έχουν δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

"Αυτό που έχω πει είναι ότι δεν είμαι μουγκός. Θα μιλώ, θα καταθέτω την άποψή μου και όταν πιστεύω ότι έχω δίκιο θα το παλεύω", είπε ο κ. Τζαμτζής και σημείωσε πως τίθεται θέμα διαφύλαξης της αξιοπρέπειας.