Στο ανακριτικό γραφείο για τρίτη φορά η Ζαρούλια

Μετά από δέκα ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είχε «παγώσει», το κατώφλι του Εφετείου περνά και πάλι η κατηγορούμενη σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια.

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής καλείται να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός απροόπτου, λοιπόν, η Ελένη Ζαρούλια θα απολογηθεί και με δεδομένο ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αναμένεται να δώσει μάχη ώστε να πείσει ανακρίτριες και εισαγγελέα πως δεν υπάρχει λόγος να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ελένη Ζαρούλια βρίσκεται στο ανακριτικό γραφείο. Την τελευταία, μάλιστα, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει την απολογία της, ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, μέσω του συνηγόρου του, κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών και του εισαγγελέα μπλοκάροντας την ανάκριση. Ήταν η τρίτη αίτηση εξαίρεσης που έφτασε στο συμβούλιο Εφετών και απορρίφθηκε. Στο σκεπτικό τους, χθες, οι δικαστές έκαναν ξεκάθαρα λόγο για αίτηση που «ασκήθηκε καταχρηστικά με στόχο την παρέλκυση της ανάκρισης».

Σήμερα έχει προγραμματιστεί και η απολογία του επίσης κατηγορούμενου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης την οποία αρνείται. Πάντως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του φέρεται να είχε συμμετοχή σε συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες της οργάνωσης.