Μητρόπουλος: Οι μηχανισμοί του 4% φρενάρουν το ΣΥΡΙΖΑ

Όλο και πιο δύσκολο γίνεται για το ΣΥΡΙΖΑ το να βρει επιλογές για πολιτικές συμμαχίες, μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Αυτό τουλάχιστον εκτιμά η Σοσιαλιστική Τάση του κόμματος. Η συνιστώσα κατέθεσε κείμενο εν όψει της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πτέρυγα, που συνίσταται κυρίως σε στελέχη προερχόμενα από τον παλαιό χώρο του ΠΑΣΟΚ, με το κείμενο που υπογράφουν ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ζητά να δοθεί έμφαση στο άνοιγμα προς τις κοινωνικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που αντιτάσσονται στο μνημόνιο.

Επίσης καταθέτουν το αίτημα να αποσυρθούν από το προσκήνιο παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν απήχηση στην κοινωνία και να αναλάβουν την εκφορά του δημόσιου λόγου του κόμματος στελέχη, ενημερωμένα και αποτελεσματικά, με οδηγό και τη σταυροδοσία που υπήρξε στις ευρωεκλογές.

Η Σοσιαλιστική Τάση αφήνει σοβαρές αιχμές για το γεγονός ότι δεν συνεχίστηκε την τελευταία διετία στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, καθώς κυριάρχησε η «συρρικνωτική» λογική των κομματικών μηχανισμών του 4%.

Ζητά επίσης να υπάρξει «προσκλητήριο» σε κοινωνικά στελέχη άλλων χώρων που απεξαρτήθηκαν και πολεμούν με συνέπεια το Μνημόνιο, καθώς και σε πολιτικά στελέχη που έχουν αποδεσμευτεί από τα μνημονιακά κόμματα και συμπορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απορρίπτει σε κάθε περίπτωση την όποια συνεννόηση κορυφής με τα δύο κυβερνητικά κόμματα, με τα οποία, όπως επισημαίνει, δεν μπορεί να γίνει καμιά συζήτηση, καμιά αλληλο-ενημέρωση, καμιά συμπόρευση.

Αναφορικά με την προβολή των στελεχών εκτιμούν ότι δεν ωφέλησε το κόμμα "η υπερ-έκθεση των στελεχών της πρώτης γραμμής αλλά απεναντίας ζημίωσε τον κοινό μας λόγο. Το ποιοι άλλωστε μπορούν να διεισδύσουν στα λαϊκά στρώματα και να επηρεάσουν τις συνειδήσεις των πολιτών, με τον δύσκολο μεν αλλά εκλαϊκευμένο και συνεπή επιστημονικό, δημοκρατικό και αριστερό λόγο, φάνηκε από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών" σημειώνεται στο κείμενο.